Новини

Вінниця перемогла в другому етапі проєкту EU4Culture

12 листопада 2021, 10:09

Його мета - підтримувати сектор культури та креативних індустрій для економічного зростання та соціального розвитку регіону.

Церемонія нагородження переможців відбулася в офісі Представництва ЄС в Україні у столиці. Зі всієї країни відбір пройшли лише три міста. Як повідомляє на своїй фб-сторінці вінницький мер Сергій Моргунов разом з перемогою місто отримало грант у розмірі 30 тисяч євро для розробки Стратегії розвитку культури громади.

«Написання стратегії не для галочки – це кропіткий процес. І важливо, що понад 90% вінничан готові долучитися до цього, як засвідчило проведене до Дня міста анкетування. Для мене це показник зрілості нашої громади», - пише очільник міста.

Презентація культурної стратегії Вінницької громади запланована на весну 2022 року. Тоді Вінниця має шанс отримати 300 тисяч євро на її впровадження у рамках наступного етапу конкурсу EU4Culture.

Зазначимо, EU4Culture - це проєкт, що фінансується Європейським Союзом та реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими Центрами та Французьким Інститутом у Грузії. Проєкт розпочався 1 січня 2021 року і триватиме до 31 грудня 2024 року.

Поділитися :