Новини

​​Вінниця підтвердила високий інвестиційний рейтинг, попри виклики війни

10 січня 2023, 16:13

Свої проєкти у Вінниці не зупинили як іноземні, так і вітчизняні інвестори: HEAD, UBC Group, KNESS, Barlinek та інші. Водночас запустились нові проєкти - на базі індустріальних парків.

Як написав у своєму Телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов, за даними національних рейтингових агентств маємо наступні результати:

◾️uaINV5 – найвищий рівень інвестиційної привабливості від Credit Rating;
◾️ invAA – відмінна інвестиційна привабливість від IBI Rating.

Економіка має працювати, щоб забезпечити життя громади та підтримувати армію. І разом з бізнесом ми продовжили виконувати це важливе завдання. У Вінниці є умови для ведення бізнесу, ми відкриті для інвестицій і це важливий фактор для відновлення економіки після Перемоги, - пише мер. 

Водночас заступник міського голови Андрій Очеретний додає, що такі високі показники це сигнал для інвесторів щодо успішності їх майбутніх інвестицій. Найкращим прикладом цього є те, що не зважаючи на складні для економіки умови впроваджується ряд інвестиційних проєктів таких компаній та підприємств, як «Юпаркс», «HEAD», «Грін Кул», Картонно-паперова фабрика «Торг техніка», «Рошен», «KNESS», «Еко Снек», «Барлінек» та ін.

У 2022 році проведено ґрунтовну роботу з покращення інвестиційної привабливості шляхом створення першого в Україні АГРО – ФУД – ТЕХ індустріального парку на базі Вінницького індустріального парку. Також, в кінці 2022 року, було утворено та затверджено концепцію нового індустріального парку «ВінІндастрі».

Окремо слід зазначити, що громада забезпечує міцний економічний тил, прихистивши підприємства з зони бойових дій. Так, від початку повномасштабного вторгнення, до Вінниці релоковано 252 суб’єкти господарювання, з яких 193 вже розпочали власну діяльність, створивши 1290 нових робочих місць, - додає Андрій Очеретний. 


 

Поділитися :