Новини

Вінниця поповнить свій парк двома тролейбусами VinLine

19 квітня 2021, 13:53

Обидва тролейбуси будуть оснащені системою автономного ходу до 20 км.

Вінницька транспортна компанія отримала кузови першої комплектності та потрібні агрегати. Тролейбуси вийдуть на лінію після випробувань. Про це у Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов. У дописі зазначається, що екологічний та місткий громадський транспорт підвищить комфортність перевезень у нашій громаді. Окрім енергоощадності та безпечності експлуатації, ці тролейбуси матимуть ще одну важливу перевагу. Вони будуть оснащені системою автономного ходу до 20 км. Завдяки м'якшій підвісці матимуть більш плавний хід, що відчують пасажири. Окрім того, тролейбуси низькополі.

Як зазначив у коментарі "Місту над Бугом" Михайло Луценко, директор Вінницької транспортної компанії, наразі у Вінниці курсує 2 тролейбуси з автономним ходом по маршруту 12а "Гніванське шосе – Немирівське шосе". На цей маршрут поставлять згодом нові тролейбуси, що дасть змогу зменшити інтервал руху.

"Збільшення кількості машин скоротить інтервал руху, що дасть змогу більш комфортно користуватись транспортом жителям цих районів. Збірка відбуватиметься до кінця травня, а пробний випуск - побачимо, це все залежить від комісії, яка буде приймати", - зауважив Михайло Луценко.

Цьогоріч у ВТК заплановано випуск 5 нових тролейбусів VinLine. Загалом - завдяки реалізації проекту у попередні роки Вінниця поповнила свій парк шістьма тролейбусами власного виробництва.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :