Новини

Вінниця приєднається до організації Партнерства «Відкритий Уряд»

20 жовтня 2020, 14:02

Вінницю обрали для приєднання до Партнерства «Відкритий Уряд», організації, яка об'єднує владні структури та лідерів громадянського суспільства для створення більш прозорого, політично збалансованого та партисипативного управління.

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, ставши новим членом OGP, Вінницька міська ОТГ працюватиме з організаціями громадянського суспільства та іншими членами OGP та просуватиме відкрите врядування на місцевому рівні та покращуватиме обслуговування своїх мешканців органами влади.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підтримав приєднання до Партнерства. 

«Ми впевнені, що запровадження демократичного відкритого врядування є життєво важливим на місцевому рівні, враховуючи, що саме тут місцева влада є найближчою до своїх громадян. Більше того, мешканці можуть брати участь у процесах прийняття рішень і, таким чином, відчувати себе невід'ємною частиною своєї громади. Як частина світової спільноти OGP ми зможемо співпрацювати з міжнародними колегами, вивчаючи їх досвід, а також сприяти розвитку відкритого врядування нашими найкращими практиками», - зазаначив Сергій Моргунов

Партнерство «Відкритий Уряд» запрошує ще 55 нових членів з 64 органів місцевої влади з 32 країн приєднатися до OGP. Це найбільше в історії розширення OGP відбувається у критичний момент, оскільки міста та місцеві громади перебувають в авангарді зусиль по реагуванню на COVID-19, а також стикаються із проблемами обмеженого бюджету та небезпекою кліматичних змін. 56 нових членів було обрано зі 112 поданих заявок.

"Хочу наголосити на важливості співпраці громадянського суспільства та органів місцевої влади з метою запровадження реформ, що відповідає потребам мешканців Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, і що OGP пропонує відповідну платформу для досягнення цих цілей", - зауважила представниця ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» Наталія Величко

Поділитися :