Новини

Вінниця стала першим містом в Україні, де запровадили муніципально-приватне партнерство у сфері освіти

11 червня 2021, 16:31

Міська влада запропонувала співпрацю ліцензованим приватним закладам освіти, які влаштовують діток із загальноміської черги.

З  бюджету громади передбачили часткову  компенсацію вартості утримання та виховання дошкільнят. Муніципально-приватний садочок "Мадагаскар" відкрили в обласному центрі наприкінці минулого року.  Дошкільний заклад розташований за адресою вул. Трамвайна, 3Б та співпрацює з гімназією "Дельфін". Такий  інноваційний проєкт дозволяє урізноманітнити форми навчання та залучити кращі практики виховання. Про це розповів засновник гімназії "Дельфін" Андрій Піжевський.

"Зробили дуже правильний крок. Я сподіваюсь, що ми станем прикладом для всієї України, тому що в такій співпраці можна отримувати набагато якісніший результат. Все-таки приватна освіта перебуває під меншим впливом бюрократичних процесів, хоча ми підзвітні постійно. Тобто нас можуть в будь-який момент прийти перевірити. Ми точно знаємо, що наші діти в безпеці, ми працюємо відповідно до всіх вимог", – сазав Андрій Піжевський.

Муніципально-приватний садочок "Мадагаскар" розрахований на 150 місць. Як повідомила заступниця міського голови Галина Якубович, у садочку встановлені відеокамери, облаштована медична кімната, ізолятор, дотримані всі необхідні умови, які стосуються безпеки дітей. Тобто міська рада працює лише з такими партнерами, які виконують усі вимоги згідно з законодавством для дошкільної освіти дітей. Наразі дошкільний заклад відвідують і 32 дитини із загальноміської електронної черги.

"Ми працюємо лише з такими партнерами, які виконують всі вимоги, які необхідні по законодавству для дошкільної освіти дітей. Але я хочу сказати, що ми знаємо, що у місті є вже багато приватних садочків, вони працюють на різних системах. І ми готові, відкриті: якщо в тому мікрорайоні у нас є черга, є діти, які хочуть потрапити, і у них є місце в садочку, ми можемо спрямовувати туди дітей і спрямовувати туди компенсацію", – наголосила Галина Якубович.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :