Новини

Вінниця вперше представлена на Міжнародному гастрономічному ярмарку у Діжоні

2 листопада 2021, 13:37

Українську гастрокультуру представлять і п’ять вінницьких підприємств.

Про старт Foire de Dijon у Франції повідомили на фб-сторінці Департаменту маркетингу міста та туризму 30 жовтня. Захід має фудкорт, кулінарні змагання, майстер-класи, круглі столи, шоу-програми та інше. Окремі зали фестивального павільйону відводяться учасникам з Італії, Індії, Канади, Ірландії та України.

Цього року фестиваль святкує 100-річчя. Український павільйон UA Taste об'єднає підприємців з різних куточків нашої країни. Вінницький регіон буде представлений одразу 4 виробниками:

- Винний дім Гігінеішвілі

- Гончарна майстерня Арт-Простір "ЕтноЧари"

- ТМ «Солодка Мрія»

- Вінницька харчосмакова фабрика 

- Вінницька крамниця «Наливки зі Львова».

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що участь в українському стенді беруть наші земляки, які проживають у Франції . Зокрема Наталія з Кропивницького зі своїм чоловіком-французом. Він - інженер в Ліоні на автомобільному заводі Пежо, а зараз на волонтерських засадах допомагає в  роботі українського кафе.

«Радий, що наша співпраця з містом Діжон, яка триває з 2019 року, набирає обертів. Наші підприємці повернуться додому з новим досвідом і новими контактами, важливими для ділового партнерства. І сподіваюсь, що Вінницю запросять також на Foire de Dijon-2022», - зазначив на своїй фб-сторінці міський голова Сергій Моргунов.

Поділитися :