Новини

«Вінницяміськтеплоенерго» закликає споживачів сплачувати борги, щоб підприємству не довелося застосовувати санкції

23 жовтня 2020, 11:14

Борг населення перед теплопостачальним підприємством вже сягає 103 мільйони гривень. У «Вінницяміськтеплоенерго» готові застосувати санкції до боржників у разі відмови добровільно сплачувати за спожите тепло.  

Як зазначила в коментарі «Місту над Бугом» Сніжана Корчака, речниця підприємства  «Вінницяміськтеплоенерго», опалювальний сезон вже розпочався у Вінниці, і більшість мешканців вже мають тепло у своїх квартирах. Однак, великою проблемою для  підприємства  «Вінницяміськтеплоенерго»  є борги населення за спожите тепло та гарячу воду. Хоча  більшість сплачують за послуги вчасно, проте є  споживачі, які постійно ігнорують нарахування  у платіжках. Це призводить до накопичення великих боргів.

Станом на 22 жовтня  борг населення перед теплопостачальним підприємством сягає 103 мільйони гривень. Найбільший  борг серед усіх споживачів -   296 тисяч гривень накопичили мешканці однієї квартири будинку по вул. Максима Шимка. 268 тисяч гривень боргу мають мешканці однієї  квартири  по вул. Пирогова.  256 тисяч гривень та 267 тисяч гривень за послуги з тепла та гарячої води боргують мешканці квартир у двох сусідніх багатоповерхівках по вул. Шмідта.  Працівники підприємства постійно проводять роботу з боржниками, зокрема, чимало заходів вжито до вищезазначених споживачів.

«Хочемо звернутися до споживачів комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», щоб вони сплачували борги у добровільному порядку. Якщо вони не сплачують борги у добровільному порядку тоді підприємство змушене застосовувати ряд санкцій, це і штрафи й пені і судовий та виконавчий збір», - наголосила Сніжана Корчака

Речниця додала, що  підприємство завжди йде назустріч навіть злісним неплатникам, пропонуючи можливість реструктурувати борг і сплатити його частинами.   

Поділитися :