Новини

Вінницю відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол

20 січня 2022, 09:49

Представник Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський перебуває у місті з робочим візитом.

Під час спілкування з керівництвом області, сторони говорили про напрямки подальшої двосторонньої співпраці між Вінниччиною та Державою Ізраїль, в економічній, культурній та соціальній сферах.

«Це мій перший візит до Вінниці. Я радий відвідати цей регіон. В Ізраїлі живе багато вихідців із України, зокрема, і з вінницького регіону. Моя родина також частково походить звідси, з цього регіону. Головна мета візиту - переглянути можливості розширення бізнес-зв’язків, економічних зв’язків з регіоном. В основному зараз співробітництво у напрямку сільського господарства, здебільшого експорт продуктів харчування і сільськогосподарської продукції із Вінницької області в Ізраїль. Ми також активно співпрацюємо в області медицини і одна із цілей візиту – передати захисні матеріали, обладнання і медикаменти місцевій лікарні, щоб допомогти у боротьбі з COVID-19», - розповів пан Міхаель.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Вінниччина експортує сільськогосподарську продукцію до Держави Ізраїль. Товарообіг сягає 19,6 мільйонів доларів щороку. 40% експорту – молочна продукція. Також ізраїльські компанії активно співпрацюють з вінницькими ІТ-компаніями і готові інвестувати кошти у спільні проєкти в цій сфері.

«Я вважаю, що про конкретні проєкти повинні домовлятися бізнесмени, саме тому ми хочемо організувати тут у найближчому майбутньому бізнес-форум. Ми вивчаємо потенціал Вінницької області в тому числі і щодо інвестицій. Це медицина і сфера безпеки, все що стосується проєктів в галузі Smart City, Safe City, кібербезпеки, дуже актуальна тема сьогодні. У нас також активно відбувається співпраця у напрямку ІТ. Ізраїль імпортує ІТ-послуги з України в достатньо великих обсягах, і ці обсяги будуть збільшуватися, зокрема і з Вінниці, тому що тут є висококваліфіковані спеціалісти в галузі ІТ, багато з них працюють на Ізраїльські компанії. Ми готові допомогти Ізраїльським компаніям знайти тут собі співробітників-програмістів і, можливо, домовитися про якісь спільні проєкти», - сказав Посол Ізраїлю.

Того ж дня Міхаель Бродський зустрівся з міським головою Сергієм Моргуновим та обговорив з ним можливість стажування вінницьких медиків в ізраїльських клініках, які вважаються провідними у світі. Йдеться про підвищення кваліфікації лікарів з відділень екстреної медичної допомоги та реанімації. Попередньо на проходження стажування, поїдуть фахівці Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги та міської лікарні №1.

Читайте також:
У Вінниці з’явиться ще один інноваційний завод з виробництва будматеріалів

Поділитися :