Новини

Вінницю з офіційним візитом відвідав Генеральний директор ДП "Укроборонпром" Юрій Гусєв

17 лютого 2021, 11:38

У рамках візиту він ознайомився з роботою 45-го експериментального механічного заводу.

Як повідомляють на сайті Вінницької ОДА, підприємство входить до складу Укроборонпрому. На його базі можливе створення індустріального парку оборонного спрямування. За словами Юрія Гусєва, за підсумками візиту буде створена робоча група, яка попрацює над концепцією можливого індустріального парку на потужностях 45-го експериментального механічного заводу.

"Ми відвідали цілу низку цехів підприємства, поспілкувалися з працівниками. Можу сказати, що є над чим працювати, безумовно, є проблеми, але так само я бачу перспективи. Створимо робочу групу, яка попрацює над концепцією можливого індустріального парку. Це відбувається реформування Фонду регіонального розвитку, який передбачає в тому числі фінансування проектів таких, як індустріальні парки. І ми разом готові відстоювати проект індустріального парку на потужностях цього 45 заводу. Я переконаний, що це може бути хороший майданчик розвитку промисловості для Вінницької області", - зауважив Юрій Гусєв.

Наразі 45 експериментальний механічний завод використовує менше половини наявних приміщень і потужностей. У разі створення індустріального парку на території заводу, там і надалі виконуватимуть роботи оборонного характеру.

"Ми зараз працюємо над Програмою розвитку, і зараз сказати про те, що підприємство вже цього року чи найближчим часом отримає додаткове обладнання я не готовий. Але після створення Програми розвитку ми можемо пропонувати закупівлю і модернізацію виробничих комплексів. Я бачив станки, які, здається, 80-х років, вони не витримують жодної критики і жодних викликів сучасності. В той самий момент треба розуміти, що має бути стратегія і під неї має будуватись програма переоснащення", - додав Юрій Гусєв.

"45-й експериментальний механічний завод", який входить до складу Укроборонпрому, є провідним підприємством з виробництва технічних засобів транспортування, заправки, перекачування і зберігання нафтопродуктів. У 2020 році підприємство виробило продукції та надало послуг на понад 220 млн 100 тис. грн. Зокрема на заводі було відремонтовано понад 60 вантажівок, модернізовано понад 20 автоцистерн, близько 30 танкоремонтних майстерень тощо. Крім цього, у рамках держоборонзамовлення підприємство виготовляло автоцистерни для Збройних сил України.

Фото: www.vin.gov.ua

Поділитися :