Новини

«Вишенька - Водоканал - Десна»: у Вінницькій громаді запустили новий тролейбусний маршрут

11 липня 2024, 10:02

Вінницька транспортна компанія випустила на рейс два тролейбуси за новим маршрутом – №22. Курсуватимуть вони з кінцевої зупинки "Вишенька" до Десни. «VinLine» низькопідлогові, енергоощадні та багатомісні.

Як інформують на сайті міської ради, у такий спосіб цей громадський транспорт сполучатиме кілька мікрорайонів, зокрема центр міста. Маршрут пролягатиме через Водоканал.

"На даному маршруті курсуватимуть 2 інклюзивних та енергоощадних тролейбуси «VinLine» пасажиромісткістю до 98 осіб. Загальна довжина нового маршруту складає 15.7 км, з них 3 км тролейбус курсуватиме автономним ходом. Новий маршрут складається з 32 зупинок. Інтервал руху в годину пік складає 56-66 хв. Продовжуємо працювати над розширенням мережі муніципального транспорту. За рахунок наявних у КП «Вінницька транспортна компанія» тролейбусів з автономним ходом маємо можливість запроваджувати тролейбусний рух до віддалених мікрорайонів міста, в тому числі до приєднаних громад, де відсутня контактна мережа тролейбуса. У 2021 році було продовжено тролейбус до с. Писарівка, що дозволило покращити транспортне обслуговування мешканців сіл Вінницькі Хутори, Щітки, Писарівка. Сьогодні ж запроваджуємо тролейбусний рух до селища Десна, що покращить транспортне сполучення селища з іншими мікрорайонами Вінниці.", – розповідає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Завдяки новому маршруту мешканцям Десни буде зручно дістатись в інші частини міста.

«Мешканці громади звертались з проханням об’єднати маршрутом громадського транспорту Десну із центром Вінниці та Вишенькою. Щоб громадський транспорт курсував вулицею Київською, адже наші діти навчаються у тамтешніх ліцеях. І сьогодні запустили цей новий тролейбусний маршрут, - каже староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач. – Місто Вінниця та приєднанні території гуртом працюють над тим, аби розвивати інфраструктуру, попри усі виклики війни».

До обіду першого дня маршрутом скористались близько 1 000 пасажирів.

"Сьогодні їдемо вдруге з міста, дуже зручно, нам тролейбуси необхідні, адже ми діставалися, здебільшого маршрутками. Тролейбус великий, просторий. Сьогодні спека, а в ньому комфортна температура, дякую нашій селищній голові та міській раді за те, що дбають про інфраструктуру, як би не було важко у наш час", - каже одна з перших пасажирок, жителька Десни пані Марія.

Нагадуємо, що у напрямку Десни, також курсує автобус №30 «Будинок відпочинку - Десна».

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :