Новини

Виставку до Дня Збройних сил України презентують вінничанам

3 грудня 2020, 13:53

Експозиція налічує 20 плакатів-розповідей про історію військових формувань на теренах України.

4 грудня 10:00 у Великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки "Воїни. Історія українського війська". Як повідомляють на фейсбук-сторінці події, захід приурочили до Дня Збройних сил України. 

"Воїни. Історія українського війська" - це 20 розповідей про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення. Експозиція дасть змогу зазирнути в минуле та подивитися, якими були однострої та зброя українських воїнів у різні історичні епохи. Світлини супроводжуватиме інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Організатори проєкту: Український інститут національної пам'яті, Вінницький обласний краєзнавчий музей за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

"З початку активної фази новітньої російсько-української війни у 2014 році, українське військо розпочало своє відродження, яке супроводжується історичною тяглістю до військових традицій часів Визвольних змагань. та інших славетних сторінок боротьби за Українську державність, присвоєння почесних найменувань військових частин, провадження елементів українського національного однострою, військових звань, відзнак", - йдеться в анонсі заходу.

Додамо, виставка працюватиме до кінця року. Відвідати її можна з 10:00 до 18:00 (крім понеділка). Для дітей вартість квитків складе 10 гривень, для студентів та дорослих - відповідно 20 і 30 гривень.

Поділитися :