Новини

Виставку про розвиток міських прибережних територій відкрили у Вінниці

3 грудня 2020, 09:07

Відвідати виставку вінничани можуть 3 і 4 грудня, з 10 до 18 години.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, у HUB "Місто Змістів" 2 грудня відбулось відкриття виставки, присвяченої проєкту "Алея 12,7 км". Це стратегічний проєкт Концепції інтегрованого розвитку міста Вінниці - 2030, який має на меті облаштування прибережних територій у Вінниці. 

Виставка складається з 12 стендів: перші розповідають про передісторію ініціативи «Алея 12,7 км», а наступні стенди пропонують бачення з реалізації проєкту в період 2021-2030 років. Виставка відображає минуле, теперішнє та майбутнє простору «Алеї 12,7 км», що дозволить відвідувачам побачити всю масштабність цієї ініціативи. Головна ціль виставки - залучення вінничан до реалізації стратегічного проєкту.

Зауважимо, виставка діятиме до четвертого грудня, з 10:00 до 18:00 години. 

"Річка Південний Буг є невід’ємною частиною ландшафтного простору Вінниці. Приблизна довжина берегової зони Південного Бугу по лівому березі близько 12,7 км – від Меморіалу визволення (що на вул. Київській) до Сабарівської ГЕС. Цей маршрут можна пройти за три години (наприклад, відстань між вокзалами залізничним та західним в м. Вінниця – 8 км). Це створює лінійний об’єкт, який потребує фізичної та морфологічної цілісності, комплексного підходу до облаштування простору навколо річки та великої уваги до традицій місця", - зазначили в дописі. 

Сьогодні, 3 грудня, виставку відвідав вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Південний Буг - головна водна артерія міста, і має достатній рекреаційний та транспортний потенціал. Ми би хотіли на перспективу запустити і річковий трамвайчик. Але головне - щоб вінничани отримували справжнє задоволення від прогулянок біля води. І маємо зберегти унікальний природний ландшафт навіть в умовах великого міста", - зауважив Сергій Моргунов.

Поділитися :