Новини

Внаслідок отруєння на Вінниччині госпіталізували 17 людей

7 липня 2021, 11:20

Напередодні усі постраждалі відвідали місцеве кафе.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, спалах гострої кишкової інфекції пов’язаний із закладом громадського харчування – кафе "На Майдані" (Вінницька область, Вінницький район). Станом на 6 липня зареєстровано 17 постраждалих (в тому числі четверо дітей віком до 17 років), попередній діагноз – "Гострий гастроентероколіт", "Харчова токсикоінфекція". Стан потерпілих середнього ступеня важкості.

За результатами розслідування спеціалістів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області та фахівців ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" встановлено, що 2 липня в кафе "На Майдані" святкували випуск 15 осіб (8 дітей та 7 дорослих), жителів сіл Хижинці, Сокиренці, Парпурівці Вінницького району. Також в окремих альтанках відпочивали ще дві компанії по 6 та 8 людей. Крім цього, 3 липня в закладі обідала сім’я з трьох чоловік.

Перші потерпілі були госпіталізовані до лікувального закладу 3 липня. Їх об’єднує те, що вони напередодні перебували у вказаному закладі громадського харчування та вживали одні і ті ж харчові продукти.

"Спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснено інспектування стаціонарної потужності даного об’єкта громадського харчування, в процесі якого виявлено ряд грубих порушень вимог законодавства про безпечність харчових продуктів. Залишки продуктів та проби питної води відібрано для лабораторних досліджень", – йдеться в дописі.

На власника кафе "На Майдані" склали протокол про адміністративне правопорушення, проводиться документальне оформлення Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів терміном 10 днів.

"Закликаємо всіх жителів м. Вінниця та Вінницької області дуже обережно ставитися до вибору продуктів харчування, користуючись послугами об’єктів громадського харчування в літній період. На цей період рекомендуємо відмовитись від швидкопсувних харчових продуктів, зберігання яких потребує наявності холоду, а також різноманітних салатів, до складу яких входять майонез та яйця", – наголошують у ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Поділитися :