Новини

Водій, що напідпитку скоїв смертельну автопригоду в Ямполі, проведе за ґратами 7 років

27 квітня 2023, 16:19

7 вересня 2021 року при в’їзді в місто 48-річний водій зіткнувся з електроопорою. Травми, несумісні з життям, отримала 45-річна жінка, що перебувала в салоні легковика в якості пасажира та сиділа попереду.

Як повідомляють на сайті ГУ Національної поліції у Вінницькій області, під час досудового розслідування встановили, що на заокругленій ділянці дороги засуджений не впорався з керуванням та допустив зіткнення з електроопорою. Від удару автомобіль розірвало навпіл. Потерпіла, жителька Ямполя, отримала травми, несумісні з життям.

"Водія відразу затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання, рівень алкоголю в його крові перевищував допустиму норму майже у 8 разів", - кажуть у поліції.

На засіданні суду обвинувачений заперечував свою причетність до скоєних дій та намагався переконати присутніх у тому, що сама потерпіла була за кермом в день автопригоди. Зібрані під час розслідування докази вини звинувачуваного одразу спростували його слова та дали судді можливість винести вирок.

"24 квітня суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України та призначив йому покарання у виді семи років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк п'ять років", - зазначають в ГУ Національної поліції.

 

Фото: ГУ Національної поліції у Вінницькій області

Поділитися :