Новини

Володимир Гройсман закликав чинний уряд почути людей, інакше - оголосити повторні вибори

1 грудня 2020, 15:06

Експрем'єр України Володимир Гройсман розкритикував останні рішення монобільшості у Верховній Раді. 

Чим карантинні плани чинної влади відрізняються від світового досвіду, як локдаун по-українськи впливає на бізнес та до чого все це призведе, - говорив в ефірі «Свобода слова» прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман. Він наголосив, що недолуга економічна політика уряду за останній рік призвела до «економічного дна», від якого страждають люди. Також він розкритикував законопроєкт, який зобов'язує малий бізнес з 2021 року обов'язково використовувати касові апарати, зазначивши, що це удар по бізнесу і додаткові витрати та ускладнення.

"Недолуга економічна політика уряду за трошки більше, ніж 1 рік призвела нас до економічного дна. В цьому економічному дні сьогодні страждають безпосередньо люди, але ви не хочете їх слухати. Мене дивувала взагалі ваша позиція про те, коли ми тут говоримо, що треба відкласти це рішення по касовим апаратам, тому що люди ледве-ледве виживають, а ви виходите після нас і кажете, що ми спеціально його провалили, щоб його взагалі зняти з порядку денного. У мене є прохання: почуйте людей сьогодні і тих, хто реально оцінює ситуацію", - зауважив Володимир Гройсман.

Звертаючись до голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії,  Володимир Гройсман наголосив, що наразі українці потребують пояснень та чіткого плану дій від уряду, а не "чудернацького" локдауну вихідного дня, від введення якого немає реальної користі. Експрем’єр закликав чинний уряд врешті почути проблеми людей та серйозно поставитись до покладеної відповідальності. У іншому випадку – складати мандати та оголошувати дострокові парламентські вибори.

"Більше того, 8 місяців іде COVID, 2 місяці весняний був локдаун, жодної копійки в принципі масово люди не отримали, і ви це неадекватно сприймаєте. Ви думаєте, що вам це просто пробачать. Зайдіть в перукарні, зайдіть в невеличкі кафе, на автомийки – та куди завгодно, ви побачите, що люди в паніці. Ви як влада, в тому числі законодавча, нічого не говорите. Ви не говорите, що буде завтра, післязавтра, ви зараз говорите про локдаун. Ви ввели якийсь абсолютно чудернацький локдаун вихідного дня, що просто всі від цього страждають, а захворювання в принципі як були 10 000 плюс, так і залишаються. Але ви навіть не говорите про те, який буде локдаун далі, чи буде він, чи не буде. У вас є купа питань, і ви маєте до них віднестись врешті-решт серйозно. Якщо ви цього не зробите, то я вважаю, що вам треба скласти мандат і йти на повторні вибори", - наголосив Володимир Гройсман.

Також експрем'єр Володимир Гройсман заявив, що фракція "Слуга народу" давно могла повернути кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях.

"У нас було ще донедавна дуже жорстке публічне законодавство про корупцію. Я зараз звертаюсь до голови фракції монобільшості Давида Арахамії. Вже місяць або два Конституційний суд прийняв своє рішення, яке порушило цю всю інфраструктуру. У мене питання: що ви 2 місяці «водите козу по кругу», не можете повернути те, що було суворим покаранням для корупціонерів. Ви, коли виходили перед виборами, говорили, що ви чесні, відкриті. Люди вам повірили, у вас є більшість. Ви обіцяли, що ви будете кращими. Я вважаю, що не може бути жодних компромісів. Ви поверніть все те, що було. Якщо ви це готові зробити, у вас є 250 людей. Ви зберіться на цьому сесійному тижні і проголосуйте, покажіть свою політичну волю", - повідомив Володимир Гройсман.

Поділитися :