Новини

Вперше за 24 роки Jazz Fest у Вінниці пройде в онлайн-форматі

24 вересня 2020, 17:08

Vinnytsia Jazz Fest цьогоріч однозначно пройде лише у форматі онлайн. Відповідне рішення ухвалила міська комісія техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій. Глядачів не допустять у глядацьку залу - через зростання захворюваності на COVID-2019.

Про це повідомив "Місту над Бугом" директор Міжнародного джазового фестивалю Павло Третьяков. За його словами, у Вінниці продовжує зростати кількість хворих на ковід-19.  У вівторок в обласному центрі зареєстрували 35 нових випадків захворювання, в середу – 58. Тому міська комісія з техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій заборонила проводити цьогорічний джазфест з глядачами в залі. Попри такий формат музиканти приїдуть до Вінниці й наживо гратимуть в концерт-холі Мон-Блан. Професійні  відеозаписи концертів розміщуватимуть  на офіційному Youtube-каналі VINNYTSIA JAZZFEST. 

«Ми довго вагалися, ми довго приймали рішення і навіть узгодження пройшли всі із міністерством закордонних справ, стосовно приїзду музикантів для виступу на нашому фестивалі. Всі розуміють, що людина без мистецтва, людина без культурного життя, існувати не може» - наголосив Павло Третьяков

Починаючи з суботи, 26 вересня, шанувальники джазової музики зможуть переглянути на Ютуб-каналі вінницького джазфестивалю відеозаписи концертів  за участю сина легендарної Елли Фіцджеральд Рея-Брауна-молодшого, польського піаніста Артура Дуткевича, музиканта зі Швейцарії Лорана Ніку та вокального бенду ManSound.

Про це розповіла заступниця начальника обласного управління культури й мистецтв Валентина Троян.

"В цьому році я думаю, що ті люди, які слідкують за подіями, вже багато років є шанувальниками фестивалю, просто будуть сидіти перед моніторами хоча б, щоб побачити сина унікальної співачки, на весь світ відомої, на всі покоління Елли Фіцджеральд. Я думаю, що це подія така неперевершена і дуже цікава». - зауважила пані Валентина Троян   

Поспілкуватися з учасниками цьогорічного фестивалю усі охочі зможуть під час   Джазових онлайн - сніданків 26 та 27 вересня.  усім, хто бажає взяти участь у проєкті, потрібно зареєструватися за google - формою та отримати підтвердження реєстрації та посилання на ZOOM-сніданки.

 

Поділитися :