Новини

Впродовж минулого року у Вінниці створили 34 ОСББ

11 січня 2023, 10:19

Загалом, му 2022 році форму управління змінили 38 багатоквартирних будинків, адже не рідко до складу одного об’єднання співвласників багатоквартирних будинків входять кілька будинків.

Як повідомляють у міськраді, серед переваг створення ОСББ — можливість самостійно розпоряджатися коштами та контролювати витрати, проводити заходи з енергоефективності, зменшуючи таким чином розмір платіжки за житлово-комунальні послуги.

Крім того, протягом року три ОСББ отримали в постійне користування земельні ділянки. А загалом майнові права на прибудинкову територію оформили 155, що становить 19% від загальної кількості ОСББ міста.

Також, новостворені ОСББ можуть розраховувати на ремонт будинку коштом міської ради. Так, у 2022 році провели безкоштовний капітальний ремонт одного із конструктивних елементів 41 багатоквартирного будинку міста, у яких зареєстровано ОСББ. Зокрема, у 25 будинках здійснено ремонт покрівлі. В 14 будинках проведено ремонт інженерних мереж. З них - в десяти будинках провели ремонт систем опалення, в трьох - холодного водопостачання, в одному - каналізації. У двох будинках (4 під’їзди) проведено капітальний ремонт ліфтів, - йдеться у повідомленні. 

Водночас у 14 будинках на умовах співфінансування зробили капітальні ремонти. Тобто, частина робіт - 70% було профінансовано коштом міського бюджету, а 30% - за кошти мешканців. Завдяки цій програмі, зокрема, вдалось зробити капітальний ремонт міжпанельних стиків у трьох будинках. Ще у десяти будинках провели капітальний ремонт інженерних мереж. В тому числі у семи будинках відремонтували системи електрозабезпечення, в одному - систему холодного водопостачання, ще в одному — оновили систему каналізації й ще одному - відремонтували обидві системи. Також в одному з будинків здійснили капітальний ремонт ліфтів у двох під'їздах.

 

Поділитися :