Новини

Врятованим коням, які тимчасово оселились під Вінницею, знову потрібна допомога

29 червня 2022, 09:23

Історія шістьох коней-переселенців з Київщини, яких вдалося врятувати з-під обстрілів, не залишила вінничан байдужими. Наразі для тварин потрібно облаштувати нове помешкання. Обіцяє допомогти й голова облради Вячеслав Соколовий.

Як розповіла в ефірі Міста над Бугом одна з власниць коней Людмила Хижнякова, перевезла вцілілих коней у Вінницю, оскільки залишатись у зоні бойових дій було вкрай небезпечно. Під час наступу на Київ ворог знищив стайню кінного клубу "Хорс тайм", де кілька власників утримували своїх коней. На жаль, тринадцять тварин згоріли живцем, врятуватись вдалося лише шістьом, які в той час були на леваді. Пізніше наляканих коней розшукали місцеві.

Людмилі вдалося транспортувати шістьох коней у Вінницю до подруги Яни Віднічук, яка теж займається кіньми й раніше приїздила на Київщину на навчання.  Коней-переселенців розмістили на території табору у лісі, разом з тваринами Яни. Для них самотужки обладнали огорожу. Благодійники допомогли кормами для тварин. Вінничани навідувались, щоб покататись на конях та підтримати жінок.

Однак виникла нова проблема. Перебувати надалі на території табору не можна - тут мають оселитися дітки-переселенці. Оскільки у родини Яни є власна земельна ділянка, стайню для усіх тварин вирішили збудувати там. Водночас потрібні чималі кошти, щоб облаштувати криту загорожу та обладнати місця для зберігання кормів тваринам. Немалих коштів потребує і підведення комунікацій на територію. Тому жінки звертаються за допомогою до усіх небайдужих. 

Відгукнувся та обіцяв допомогти з облаштуванням загону та утриманням тварин голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

Зустрівся з пані Яною та пані Людмилою (вона привезла коней зі знищеної київської стайні), подивився на їхніх підопічних. Територія, куди можна перемістити всіх коней, є. Проте, немає будматеріалів для облаштування загону. Але на те ми й люди, на те ми й українці, щоб не залишати в біді того, кому важко. Допоможемо! Облаштуємо місце, де буде комфортно для коней, а для людей – цікаво та корисно. Переконаний, у нас буде іпоцентр, куди зможуть приїжджати дорослі з дітьми, щоб милуватися конями, спілкуватися з ними, - пише голова облради. 

Додамо, що у планах Яни спільно з Людмилою розвивати кінний спорт, туристичний напрям, займатися реабілітацією дітей та молоді з особливими потребами.

Зателефонувати Яні Віднічук та Людмилі Хижняковій можна за номером: 097-241-60-62.

Номер картки Монобанку на ім'я Людмили Хижнякової - 444 111 444 504 2045.

Фото зі сторінки Вячеслава Соколового у Фейсбук

 

Поділитися :