Новини

Всесвітній тиждень імунізації

24 квітня 2023, 15:58

Всесвітній тиждень імунізації має за мету привернення уваги суспільства до важливості імунізації – першорядного профілактичного заходу, спрямованого на захист від інфекційних захворювань, а також поширення ідеї вакцинації.

Масове та регулярне проведення вакцинації – це ефективний засіб контролю над керованими інфекціями як в національному, так і в глобальному масштабах. В Україні Календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. 

«Тиждень імунізації покликаний популяризувати ідею про те, що імунізація має величезне значення для профілактики захворювань і захисту життя. Цього року головною темою стане не тільки підтримка планової імунізації, а й вакцинація проти COVID-19. Кампанія буде сприяти зміцненню солідарності й довіри до вакцинації як суспільного блага, яке допомагає рятувати життя людей і захищати здоров'я», - каже лікар-епідеміолог, імунолог Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Тетяна Гриньова. 



Також із 2022 року перелік доповнить вакцина від пневмококу. Вакцини за Календарем безоплатні для українців, їх закуповують за державний кошт. 
Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців - усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

Поділитися :