Новини

Вшанували пам'ять полеглих випускників: до Дня Захисників і Захисниць у Вінницькому технічному ліцеї висадили чотири кущі калини

29 вересня 2023, 11:13

Ліцей долучився до акції вшанування пам'яті, у якій взяли участь учні та освітяни 122 навчальних закладів по всій Україні.

Як повідомляють на сайті Вінниця.info, ліцеїсти висадили 4 дерева на честь загиблих випускників, які захищали Україну на фронті:

  • Сергія Вишневського
  • Микола Рачка
  • Кості Панкова
  • Богдана Вавілова

"Лише Богдан був кадровим військовим і служив в Національній гвардії України, за що нагороджений орденом 3 ступеня посмертно, а інших троє хлопців пішли добровольцями. Сергій був айтівець, Костя був волонтером, а Микола - журналістом ", - каже директорка ліцею Ольга Козяр.

Акція в Україні проводиться вперше. Ініціювали нову традицію до Дня Захисників та Захисниць України Платформа пам’яті Меморіал. Кожен кущ калини на Алеї пам'яті Героїв - життя Оборонця, який боронив Україну від російської навали.

"Потрібно, щоб усі ми памятали, що це за дерева і чому вони висаджені. Кожен день ми повинні нагадувати нашим дітям завдяки кому вони можуть прокидатися, їсти, пити, навчатися і жити нормальним життям", - додає Ольга Козяр.


Фото: Вінниця.info 

Поділитися :