Новини

Встановили вікна й утеплюють стіни: у Вінниці зводять муніципальний будинок на вулиці Анатолія Бортняка

10 лютого 2022, 10:20

Ввести його в експлуатацію планують у цьому році.

Як повідомляють на сайті міської ради, у цьому будинку вінничани отримали 75 квартир, які розподілили по квотах для різних категорій населення, серед яких люди з інвалідністю, учасники АТО/ООС, багатодітна родина, вчителі та медики.

Директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов розповів, що у будинку вже повністю зведені зовнішні стіни першої та другої секції.

"У першій секції будинку з 1 по 6 поверх збудовані перегородки по коридорах загального користування. З 2 по 7 поверх встановили вікна у квартирах. Збудовані парапети на покрівлі будинку. По коридорах загального користування до 6 поверху прокладені електричні мережі. Розпочали роботи по улаштуванню міжквартирних і міжкімнатних перегородок на 2 і 3 поверхах. Продовжуються роботи по встановленню стояків внутрішньої каналізації", – каже Максим Мартьянов.

Щодо другої секції будинку, то тут завершили будівництво парапетів та вентиляційних шахт на покрівлі. Звели міжквартирні та міжкімнатні перегородки з 2 по 8 поверх. У квартирах встановили вікна, стояки внутрішньої каналізації та водогону. З 2 по 6 поверх у квартирах зробили стяжку підлоги. Триває утеплення фасаду зовнішніх стін будинку теплоізоляційними плитами з мінеральної вати. Розпочинаються роботи зі встановлення ліфта.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


У муніципальному будинку на вулиці А. Бортняка один квадратний метр вартує 16 900 грн. І ця ціна за умовами програми залишається незмінною впродовж всього періоду будівництва. При цьому вартість одного квадратного метра у цьому районі становить щонайменше 26 000 грн.

Додамо, багатоквартирні житлові будинки за Програмою "Муніципальне житло ВМТГ" у місті зводять вже тринадцятий рік поспіль. За цей час збудували 10 багатоквартирних житлових будинків. 

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :