Новини

Втрати Вінниччини за тиждень: стало відомо про загибель 18 захисників

17 березня 2023, 16:16

Впродовж останнього тижня стало відомо про загибель вісімнадцятьох захисників з Вінниччини: Олександра Петлінського, Віталія Орлова, Валерія Бондаря, Олександра Ляхновича, Дмитра Олійнічука, Максима Толмачова, Віктора Стасюка, Петра Солоненка, Миколи Гутого, Максима Нижника, Володимира Коваля, Віталія Жуківського, Сергія Солодкого, Олега Савчука, Віталія Олійника, Олександра Стефанчишина, Олексія Колесова, Юрія Кононенка. 

У останню путь Вінниця провела тероборонівця солдата-стрільця 51-річного Олександра Петлінського. 10 березня у запеклих боях під Бахмутом він отримав важкі поранення не сумісні з життям. Помер 12 березня у лікарні. Поховали Олександра Петлінського на Сабарівському кладовищі біля його мами. В перший день повномасштабної російської війни, добровольцем пішов до 120-ї бригади територіальної оборони захищати Україну від окупантів. Брав участь у звільненні Ізюму та Куп’янська на Харківщині. 



Під Бахмутом загинув 39-річний жмеринчанин Віталій Орлов. 17 грудня він був мобілізований до 67-ої окремої механізованої бригади та разом з побратимами захищав рідну землю від російських окупантів. Вірив в Перемогу до останнього подиху. Без сина залишилася мати, без люблячого батька залишилася донечка.

Тиврівська громада попрощалась із Героєм Валерієм Бондарем.

16 березня, Барська громада попрощалась із захисником Олександром Ляхновичем. 

Днем раніше, 15 березня Барська громада провела в останню путь  захисника Дмитра Олійнічука.  Герой загинув, захищаючи Україну, 9 березня. Був мешканцем села Киянівка Барської громади.

Провели в останню далеку дорогу однополчанина, військовослужбовця 210 батальйону 120 бригади ТрО Збройних Сил України Максима Толмачова, який загинув при виконанні бойового наказу.



12 березня  Вінниця попрощалась з Героєм Віктором Стасюком. В перші години з початку повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем захищати країну. Вінничанина знали, як позитивного та доброго чоловіка, який любив тварин та допомагав їм. Віктор загинув під Бахмутом.Похований на Алеї Героїв (кладовище, с.Сабарів)

Жмеринська міська територіальна громада втратила ще одного славного сина, що відважно боронив українську землю - Петра Солоненка. 



На Донеччині 7 березня 2023 року загинув Микола Гутий – мешканець села Плисків Погребищенської громади. Відомо, що з 2 березня 2022 року його мобілізували. Захиснику був 41 рік.

На Донеччині 8 березня загинув Максим Нижник – мешканець Гайсинської громади.  25 лютого 2022 року вступив до Лав 120-тої окремої бригади територіальної оборони міста Вінниці. Пізніше ТРО під’єднали до 93 механізованої бригади «Холодний Яр». З Героєм попрощались 16 березня. 



Під час виконання бойового завдання на Донеччині 9 березня 2023 року загинув Володимир Коваль – мешканець Могилів-Подільської громади. Захиснику був гранатометником батальйону морської піхоти, старшим матросом.

На Донеччині 10 березня 2023 року загинув Віталій Жуківський – мешканець Козятинської громади. Захисник був стрільцем-санітаром стрілецького батальйону. 15 березня, відбулось прощання із загиблим.

На Донеччині внаслідок мінометного обстрілу 10 березня 2023 року загинув Сергій Солодкий – мешканець села Ординці Погребищенської громади. Захиснику було 26 років. Поховали воїна під залпи останнього салюту та Гімну України на місцевому кладовищі, в рідному селі Ординці.

На Донеччині 13 березня 2023 року загинув Олег Савчук – мешканець села Флорине Бершадської громади.

Тульчинська громада повідомляє про загибель Віталія Олійника, 1981 року народження. Герой уродженець села Кинашів Тульчинської громади. Був кулеметником стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону. 17 березня 2023 року біля населеного пункту Первомайське Донецької області Віталій прийняв свій останній бій. 

Та ж громада втратила ще одного бійця - 16 березня 2023 р. помер Олександр Стефанчишин 1970 року народження, житель смт. Вапнярка Вапнярської громади. З перших днів війни пішов захищати рідну землю від окупантів, боровся за свободу та незалежність Батьківщини. Під час ротації раптова хвороба відібрала життя Олександра Вікторовича.

Тульчинська громада повідомляє також про загибель Олексія Колесова, 1987 року народження. Він житель села Журавлівка Тульчинської громади. Призваний на військову службу, Олексій був стрільцем-номером обслуги 2 парашутно-десантної роти 1 парашутно-десантного батальйону. Загинув 15 березня 2023 року поблизу населеного пункту Червонопопівка Сєвєродонецького району Луганської області 

19 березня в останню путь провели мешканця Стрижавки Юрія Кононенка з псевдо «Туман». 9 березня у Бахмуті він отримав важке поранення і був евакуйований до Дружківської лікарні, а потім – до Дніпра. На жаль, врятувати його не вдалося — серце Героя зупинилося за місяць до 51-го дня народження.

Висловлюємо співчуття рідним загиблих Героїв і вічну шану полеглим за Україну. 

Поділитися :