Новини

Вуличні музики-волонтери: у Вінниці діти збирали кошти на шолом захиснику 

5 серпня 2022, 14:56

Юні вінницькі музиканти зібрали частину грошей на придбання медику-добровольцю захисного шолома. Ще частину зібрали парафіяни церкви. 

Як повідомляє АрміяІnform, Брат і сестра 11-річна Соломія та 9-річний Остап Баланюки навчаються у музичній школі. Дівчинка грає на скрипці, хлопчик – на кларнеті. Коли діти дізналися від про те, що потрібні кошти захиснику, вирішили виступити центрі міста та зібрати гроші.

Мама юних музикантів, вінничанка Юлія Баланюк каже, що  син її подруги медик-доброволець Дмитро з перших днів вторгнення на передовій без шолома. І хоч участі у боях не бере, постійно наражається на небезпеку, евакуйовуючи поранених. Тож жінка звернулася до сільської парафії, де зібрали 5 тисяч гривень на шолом. Водночас якісний шолом коштував 16 тисяч, тож діти запропонували зібрати суму, якої не вистачало.

До початку широкомасштабної війни молодий чоловік працював медбратом у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої допомоги. І за тиждень до російського вторгнення поїхав на збори за фахом, а звідти на фронт – рятувати життя поранених. Оскільки хлопець пішов добровольцем, не вистачало екіпірування, - розповіла жінка. 

Зазначається, що у центр Вінниці Соломія та Остап приїхали з мамою та молодшим братиком Устимом. Грати вирішили по вулиці Соборній та площі Європейській, навпроти старовинного будинку. Понад 100 років тому у цій монументальній будівлі тимчасово знаходився уряд Української Народної Республіки. 

Виконували програмні твори музичної школи, серед яких – і українські мелодії, і навіть козацькі марші. За 4 години гри дітям вдалося зібрати майже 3400 гривень. Цього ж вечора сім’ї Баланюків дала 6 тисяч гривень парафія одного з вінницьких храмів і решту, понад півтори тисячі гривень, доклали батьки. Тож шолом придбаний і його передадуть  власнику на передову.

 

 

 

Поділитися :