Новини

Як політичний тиск на місцеве самоврядування розцінює АМУ створення парламентської слідчої комісії напередодні виборів

9 вересня 2020, 11:13

Асоціація міст України просить зняти з розгляду Верховною Радою проєкт постанови, який передбачає створення парламентської слідчої комісії Оскільки це розцінюється АМУ, як політичний тиск на місцеве самоврядування напередодні виборів. 

 

На офіційному сайті АМУ повідомляється, про звернення  до Голови Верховної Ради та голів депутатських фракцій, груп у Верховній Раді України з проханням зняти проєкт Постанови №3693 з розгляду Верховної Ради України, провести щодо нього широкі консультації із залученням Асоціації, за підсумками яких прийняти зважене рішення. Зазначимо, що автором  постанови є народний депутат “Слуги народу” від Вінниччини Максим Пашковський. 

Асоціація міст України розглядає таку ініціативу як черговий крок в напрямку посилення тиску на органи місцевого самоврядування напередодні місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня 2020 року. Адже прийняття Верховною Радою України такого рішення на початку виборчої кампанії створить додатковий інструмент політичного впливу на діючих міських голів та посадових осіб місцевого самоврядування, - йдеться у повідомленні. 

В АМУ зокрема вважають, що утворення такої ТСК зараз є поганим сигналом суспільству та міжнародній спільноті, оскільки ймовірність її використання з метою недобросовісної конкуренції та нечесної політичної боротьби можуть мати вплив на результати народного волевиявлення. А це, своєю чергою, негативно вплине на репутацію України та міжнародне визнання чесності та прозорості місцевих виборів.

 

 

 

Поділитися :