Новини

Як у Вінниці працюють камери муніципального Ситуаційного центру

12 червня 2023, 16:01

У посиленому режимі вони почали працювати з початку воєнного стану, контролюють заїзди та виїзди з міста, а також стежать, чи не вчиняє ніхто правопорушень.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, майже 2 тисячі правопорушень зафіксували фахівці муніципального Ситуаційного центру за останні пів року. 

"Якісна система відеоспостереження, встановлена у Вінниці, допомагає розслідувати крадіжки, знаходити винних у скоєнні дорожньо транспортних пригодах тощо. Ситуацію моніторимо в різних точках міста - це дороги, пішохідні зони, парки, сквери, шкільні подвір’я, адже безпека вінничан та недопущення порушень - це одні з наших пріоритетів", - каже начальник комунального підприємства Муніципальна варта Віталій Чигур.

Отож, станом на кінець травня за допомогою камер відеонагляду фахівці Ситуаційного центру виявили такі порушення:

  • 7 адміністративних та 13 кримінальних;
  • 331 ДТП (з потерпілими та без);
  • 1899 порушень правил дорожнього руху;
  • 3014 порушень у сфері благоустрою.

Віталій Чигур додає, що робота з камерами часто дає можливість вчасно відреагувати та навіть запобігти правопорушенню.

"Часом трапляється, що наші працівники бачать, як серед вулиці зав’язується конфліктна ситуація між людьми. Якщо раптом це переходить в бійку, вони оперативно викликають на місце патрульну поліцію, щоб ті провели відповідну роботу та з’ясували причини сварки. Або ж трапляються і позитивні моменти. Наприклад, небайдужі вінничани допомагають людям похилого віку перейти через дорогу, або роблять зауваження іншим за те, що люди викидають сміття у невстановлених місцях тощо. Якось під час сильної зливи один чоловік зупинився і власноруч почав діставати пале листя з дощової каналізації, щоб вода могла стікати без перешкод. Такі вчинки щоразу дуже приємно бачити. Часто до нас телефонують самі вінничани з повідомленнями, що хтось припаркувався на зеленій зоні або ж скидає будівельне сміття у невстановлених для цього місця. Це чудово, що в нас налагоджена така тісна співпраця з населенням і люди знають, куди звертатися у разі необхідності", — розповідає Віталій Чигур.

Нагадаємо, до Ситуаційного центру можна зателефонувати за номером - 067 41 02 101. 

Поділитися :