Новини

Як у Вінницькому муніципальному притулку допомагають тваринам

12 вересня 2023, 09:37

Вінницький муніципальний притулок для тварин вакцинує, стерилізує та доглядає чотирилапих. Крім того, тут продовжують активно працювати над тим, аби зменшити кількість безпритульних тварин у нашому місті - гуманними методами та шляхом прилаштування (адопції).

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, протягом восьми місяців цього року вдалось влаштувати у нові домівки 53 собаки. Фахівці Вінницького муніципального притулку щоденно працюють задля формування культури турботливого ставлення до чотирилапих.

"Сьогодні усі ми маємо відповідально ставитись до питання безпритульних тварин. Адже дбайливе ставлення до хвостанів, небайдужість громадян – це запорука вирішення цієї теми. Ми звикли думати, що місто – людське середовище, але насправді ми ділимо його з тваринами, які знають правила не гірше за нас. Вони давно стали частиною нашої міської екосистеми", - прокоментував начальник Муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський.

Також він додав, що у Вінницькій громаді проводять вилов бродячих собак та котів: тварин стерилізують, вакцинують та повертають у їхнє середовище.   Протягом січня-серпня 2023 року фахівці Муніципального притулку стерилізували 550 собак та 1040 котів. 

У закладі проводять щотижневе безкоштовне вакцинування чотирилапих від сказу. Допомагають як безпритульним тваринам, так і домашнім улюбленцям. Для вакцинування вухастих їхнім господарям необхідно зареєструватися та повідомити про свої наміри привести свого хвостатого на процедуру.

Крім того, фахівці запрошують вінничан завітати до закладу, аби обрати собі вірного чотирилапого друга. 

"Приходьте, знайомитися з нашими підопічними собаками у Муніципальний притулок для тварин. Оберіть собі чотирилапого друга, який щодня даруватиме вам безумовну любов. Завжди вноситиме заспокійливу ауру в будинок і стежитиме за його безпекою", - додає Леонід Зелінський.

Щоб ближче познайомитися із тваринами та обрати собі вірного друга, потрібно навідатися до Вінницького муніципального притулку, за адресою: вул. Гонти 26 Е.

Телефон для довідок: 0673838377 та 0673834009, фейсбук-сторінка www.facebook.com/vinmsfa.


Фото: Вінницька міська рада

 

Поділитися :