Новини

Якісний освітній процес в умовах війни: виклики сьогодення на прикладі ВТФК

8 березня 2023, 15:43

Україна і у військових умовах організовує належний освітній процес. Це велика відповідальність і відповіді на ризики сьогодення. Як досягти високо рівня в організації освітнього простору. Як навчити якісно в період воєнного стану?

У Вінницькому технічному фаховому коледжі вирішили це питання шляхом повернення учнів 1-3 курсів до офлайн-навчання, враховуючи наявність в закладі належного укриття. Ввели дві зміни для освітнього процесу: і викладачі, й учні поставились до цього із розумінням. Адже «жива комунікація» соціальна адаптація відіграють важливу роль у навчально-виховному процесі. 

«Ми ввели систему «лояльності для студентів». Це в жодному разі не означає «вседозволеність, ні… Цо передбачає налагодження партнерських відносин між учнями та викладачами, розуміння ситуації і надання їм додаткового часу на ліквідацію академічних заборгованостей, на виправлення помилок тощо. І, повірте – якість освіти, відповідальність студентів після цього тільки підвищились. Діти сьогодні активні в сенсі національно-патріотичного виховання: ми провели благодійний бал, на якому зібрали 60 тисяч гривень і придбали ПНБ для війська; наші хлопці й дівчата паяють схеми, використовують стару техніку для комплектування «повербанків» та акумуляторних станцій, які також відправляють на ЗСУ, постійно волонтер ять – збирають гуманітарну допомогу. Це великий аспект формування справжнього колективу і командної роботи» - сказала Світлана Василюк в етері «Радіо «Місто над Бугом».

Варто додати, що нині Вінницький технічний фаховий коледж знаходиться в 10-ці кращих за рейтингом коледжів України.

Поділитися :