Новини

Юний вінничанин Артем Кучер став бронзовим призером чемпіонату Європи з шахів

15 вересня 2023, 16:25

На спортивну подію з’їхались 928 учасників, де Україну у всіх категоріях представляли 40 молодих шахістів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, нещодавно вихованці ДЮСШ №6 м. Вінниці взяли участь у чемпіонаті Європи з шахів серед дітей до 8 років, що пройшов у місті Мамая, Румунія. На цих змаганнях шестирічний Артем Кучер здобув бронзову медаль, а восьмирічний Олександр Шабунін посів 12-те місце.

Директор Спортшколи №6, Микола Боднар, повідомив, що чемпіонат Європи з шахів серед юнаків і дівчат відбувався у вікових категоріях 8, 10, 12, 14, 16 і 18 років. У цей захід завітали 928 учасників, із них 40 молодих шахістів представляли Україну.

"З Вінниці на змагання поїхали – чемпіон України до 8 років Артем Кучер і срібний призер Олександр Шабунін. В їхній групі на старт вийшло 86 майбутніх гросмейстерів з 45 країн Європи. Наші хлопці вдало розпочали чемпіонат, спершу вигравали всі партії поспіль, але далі їхні шахові партії склалися по-різному. Ми пишаємось успіхами наших спортсменів. Вітаємо нашу маленьку зірочку Артема Кучера з великим досягненням! А також дуже талановитого Олександра Шабуніна, в якого перемоги, я впевнений, прийдуть дуже швидко!" – говорить Микола Боднар.

Він також наголосив на тому, що ДЮСШ №6 м. Вінниці продовжує свою традицію виучці переможців та призерів чемпіонатів України, Європи і світу, завдяки наполегливій роботі тренерів, які вкладають багато зусиль у підготовку молодих шахістів.

Так, першим тренером Артема Кучера був Михайло Шафір, а нині готують його – Микола Боднар та Володимир Вусатюк. Наставники Олександра Шабуніна – Сергій Бутивський і Володимир Вусатюк.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :