Новини

З 27 по 29 серпня на території Тульчинського палацу Потоцьких відбудеться – Міжнародний оперний фестиваль

5 серпня 2021, 15:54

Виступлять найкращі колективи з України та солісти з Канади, Польщі, Італії та Словаччини – понад  400 артистів. 

Музиканти презентують дев’ять постановок  оперного  жанру:  історичну оперу «Ярослав Мудрий», балети «Історії в стилі танго» і «Майська ніч», та «Мюзикл-шоу»  у виконанні Національної оперети України.

Для того,  щоб уникнути скупчення глядачів, відвідувачів пропускатимуть на територію фестивалю  безкоштовно, в порядку живої черги, за умови наявності вільних сидячих місць. Як повідомила на брифінгу генеральна продюсерка оперного фестивалю Ірина Френкель, для глядачів у п’яти секторах передбачили 6 тисяч сидячих місць. У випадку оголошення карантинних обмежень, зокрема якщо Вінниччина чи загалом Україна перейде до помаранчевої зони епіднебезпеки, відвідувачі на вході до території  Палацу Потоцьких, повинні будуть пред’явити сертифікат про вакцинацію. У разі відсутності такого документу – їм запропонують зробити експрес-тест на Covid.

«Ми є професійною мистецькою подією, тому будемо слідкувати за санітарно-епідеміологічною ситуацією. Якщо у людини є сертифікат про вакцинацію вона може його показати або просто захоче зробити тест, тому що ми будемо створювати такі умови. Якщо ситуація загостриться, на жаль, в цьому винні у тому числі працівники культури, які організовували концерти ці півтора місяця без збереження соціальної дистанції, маскового режиму, є загроза росту захворюваності, ми маємо бути до цього готовими», - розповіла пані Ірина.

Крім основної програми, глядачів, які приїдуть на фестиваль, чекатиме багато цікавих сюрпризів, на головних вулицях Тульчина. У дні проведення оперного фестивалю, місто перетвориться  на  велике «оперне фойє», з виступами  вуличних музикантів, святковою виставкою-продажем картин художників та сувенірів. У місцевих рестораціях  усіх  охочих пригощатимуть спеціальним оперним   меню. А для того,  щоб  туристи  краще  орієнтувалися у фестивальній програмі, створили два  інфоцентри – один  з них працює  у Вінниці, за адресою: вулиця Театральна, 15 (перший поверх), інший – в місті Тульчин, у приміщенні бібліотеки на вулиці Незалежності, 8.  Там усі охочі зможуть придбати  чартерну  програму та забронювати місце у партері,  дізнатися інформацію про місцеві музеї, які можна відвідати в дні проведення фестивалю. Про це розповіла начальниця відділу культури і туризму Тульчинської міської ради Катерина Третьякова.

«Звичайно, Тульчин має перетворитися на локацію святкової атмосфери. Тому, починаючи від центру культури і дозвілля, приблизно за 300-400 метрів від місця проведення фестивалю, по дорозі ми плануємо розташувати роботи місцевих художників. Приблизно 15-16 художників, кожен буде представляти не менше 5 своїх робіт. Працюємо над виготовленням інформаційних банерів, які будуть розташовані на території заходу. На них буде розміщений матеріал про історію міста і самого палацу Потоцького», - розповіла пані Катерина.

Організатори  фестивалю з третього серпня запустили послугу «попереднього бронювання» місць у партерній зоні, а також традиційну «чартерну» програму. У дні фестивалю, 27-29 серпня, великі та сучасні автобуси курсуватимуть з кінцевої зупинки на Західному автовокзалі.

Поділитися :