Новини

З ліжками, туалетами та телевізором: у дошкільному навчальному закладі №7 у Вінниці завершили ремонт укриття

18 жовтня 2022, 11:47

Найпростіше укриття розташоване в підвальному приміщенні садочку, має площу 320 квадратних метрів, кілька виходів і може одночасно розмістити 533 людини.

Як повідомляють у міській раді, у Вінницьких садочках продовжують приводити до ладу укриття. 17 жовтня поточний ремонт завершили в «Дошкільному навчальному закладі №7» та умеблювання й зонування простору.

В укритті діти зможуть не лише перечікувати тривогу, а й гратися, навчатися та спати. Тут встановили wi-fi, радіо і ще планують встановити телевізори.

За словами завідувачки закладу Олени Просєкової, найпростіше укриття розташоване в підвальному приміщенні садочку, має площу 320 квадратних метрів, кілька виходів і може одночасно розмістити 533 людини.

"Ремонтні роботи тривали майже місяць. За цей час приміщення обладнали притяжною та витяжною системами вентиляції, зробили додаткове розведення електроенергії, санвузли, встановили вмивальники, побілили стіни та розмежували кімнати. Також зробили стяжку, адже відповідно до норм, підлога має бути твердою",  - розповіла Олена Просєкова.

Працівники закладу розмістили в укритті ліжечка та інші меблі, розділили простір на ігрові зони з іграшками та матеріалами для творчої роботи, а також декорували стіни аби створити відповідний емоційний настрій.

Крім того, у сховищі є запас технічної та питної води, а також запаси провізії. Це продукти з тривалим терміном придатності та в герметичних упаковках: сухі сніданки, печиво, бублики, сухарики. Завдяки допомозі від ЮНІСЕФ, сховище оснащене аптечками, баками для технічної води та комплектами освітніх матеріалів.

Ще один плюс - в підвальному приміщенні буде тепло.

"Таким чином, ми зможемо підтримувати рекомендовану температуру та на випадок відсутності електроенергії, міською радою буде встановлений генератор", - каже Олена Просєкова. 

Поділитися :