Новини

З настанням перших морозів у Вінниці стартував енергоаудит житлових будинків

1 грудня 2023, 17:14

Наразі провели перевірку енерговитратності в одній з багатоповерхівок на проспекті Космонавтів, 59.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, енергоаудит проводять через спеціальний пристрій – тепловізор – за допомогою якого оглянули зовнішні стіни будинку та інженерні мережі. 

Як розповіла директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська, такі заходи необхідно проводити для того, щоб оптимізувати витрати енергії.

“Вінницька громада прагне до вищих стандартів, зокрема в контексті майбутнього вступу України в Європейський Союз. Тож покращення енергоефективності – а це одна з основних складових енергетичної політики ЄС – допоможе нам зменшити свій вплив як на довкілля та клімат, так і на споживацькі звички. Такі заходи, як енергоаудит, допоможуть визначити джерело тепловтрат і місцеві мешканці зможуть об’єднатися, щоб вирішити цей виклик”, – розповіла Ольга Ремешевська.

Роботи провели за запитом мешканців багатоповерхівки, які бажають дізнатися, що потрібно зробити, аби уникнути тепловтрат. 

“Ми звернулися в міськраду заради того, щоб створити комфортні умови для життя. Це будинок старий, з 1982 року тут не проводився ремонт швів, вони пропускають тепло і ми це особливо відчуваємо в холодний період року. Як тільки дізнаємося результати аудиту, одразу будемо вирішувати, як діяти далі”, – запевнив уповноважений по будинку Олег Шаповалов.

За результатами енергоаудиту фахівці сформують рекомендаційний звіт, де будуть відображені не лише наявні недоліки в частині енергоефективності, а й шляхи їх вирішення. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :