Новини

З початку повномасштабного вторгнення до Вінниці релокувалися 349 підприємств

1 грудня 2023, 11:33

Щомісяця до нашої громади приєднується близько десяти нових суб’єктів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Вінницькій громаді стабілізується ситуація з релокованим бізнесом і кількість суб'єктів, які щомісяця "переселяються" до Вінниці, складає близько 10 підприємств. Здебільшого це підприємства з Київщини, Донеччини, Харківщини, а також із Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської, Луганської областей. Так, протягом листопада свої виробничі потужності в наше місто перевезли 4 суб’єкти господарювання.

“Важливо, що 80% релокованого бізнесу вже працюють, наповнюють бюджет та створюють робочі місця. З початку повномасштабного вторгнення таких вже 1719.Дуже важливо розвивати економіку, тому муніципалітет створює умови для роботи. Те, що бізнес з інших регіонів бачить своє майбутнє в нашій громаді — це чергове підтвердження нашої інвестиційної привабливості”, – зазначив Андрій Очеретний.

Підприємства, що релокуються до нашої громади, спеціалізуються переважно на таких видах економічної діяльності, як оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, переробна, легка та машинобудівна промисловість, логістика, комп’ютерне програмування тощо, повідомляють у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :