Новини

З початку року коштом міського бюджету у Вінниці відремонтували дві покрівлі багатоквартирних будинків

21 квітня 2023, 12:27

Це будинки по вулиці Кропивницького, 10 та Хмельницьке шосе, 112 А.

Як кажуть у міській раді, капремонт покрівель ще за двома адресами - знаходиться на завершальному етапі.

“Мова йде про будинки по проспекту Космонавтів, 51 та вулиці Запорізька, 26, - розповідає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький. - По обох будинках уже виконано 97% робіт і, якщо дозволяють погодні умови, ремонт цих дахів має завершитися найближчим часом.”

Усі згадані об’єкти - це шатрові покрівлі. В ході ремонтних робіт, тут, в залежності від стану, частково чи повністю замінюється стропильна (кроквяна) система, обшиваються димоходи, облаштовуються водостоки та повністю замінюється покриття. Зокрема, замість старого шиферного на шатрових покрівлях встановлюється металочерепиця.

Наразі, усі роботи виконуються повністю коштом міського бюджету в рамках першого безкоштовного капітального ремонту для ОСББ. Ці роботи є дороговартісними, тож при створенні об'єднання співвласників, вінничани часто обирають саме ремонт покрівель.

Крім уже зазначених будинків, роботи з капітального ремонту дахів виконуються ще по трьох будинках: вулиця Гоголя, 20, вулиця Архітектора Артинова, 38 та вулиця Хлібна, 11.

“Примітно, що капремонт останнього даху має відбуватися, відповідно до проєкту нового зразку, - зазначає Віталій Місецький. - В цьому та інших проєктах, які розроблялися, починаючи з 2022 року, ми на додачу до інших робіт також передбачаємо утеплення даху, що дозволить зменшити загальні втрати тепла по будинку.

Загалом, у Вінниці протягом 2023 року запланували капітальний ремонт покрівель на 21 багатоквартирному будинку.

Поділитися :