Новини

З початку року у Вінниці капітально відремонтували 11 ліфтів

11 вересня 2023, 10:13

Завдяки проведеним роботам підйомники зможуть слугувати ще щонайменше 12 років.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, загалом цього року в місті відремонтували 11 ліфтів, а капітальний ремонт двох з них завершено зовсім недавно. Це ліфти у будинках на вулицях Тимошенка, 2,а і Брацлавська, 31.

Перший ліфт відремонтували за кошти міського бюджету у рамках безкоштовного ремонту для ОСББ. Другий ліфт було відремонтовано за участю мешканців, які спільно фінансували цей процес.

"В процесі капітально-відновлювальних робіт часто замінюється більшість елементів ліфта, а за необхідності і кабіна та зовнішні двері підйомника. В результаті ми не лише подовжуємо термін експлуатації ліфта, а й зменшуємо його енерговитратність. Крім того, в оновлених ліфтах монтується система безпровідної диспетчеризації, яка у випадку аварійної зупинки ліфта дозволяє напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби. До речі, ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії, які ми мали минулої осені та зими", – зазначає заступник директора департаменту житлового господарства Сергій Гречанюк.

Раніше підрядники вже виконали капітальний ремонт 9 ліфтів. Усі оновлені підйомники вже вичерпали свій гарантійний термін експлуатації, а завдяки проведеним роботам вони готові прослужити ще щонайменше ще 12 років.

Далі планується оновити ще п'ять старих ліфтів. У рамках пілотного проєкту три з них будуть повністю замінені на нові ліфти виробництва Туреччини.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :