Новини

З початку року у Вінниці створили 52 ОСББ

2 жовтня 2023, 11:02

Це на 18 будинків більше, ніж на весь минулий рік. Тоді у місті було зареєстровано 34 нових об'єднання.

Як йдеться на сайті Вінницької міської ради, майже половина вінницьких будинків – це будинки з ОСББ. Всього у місті діє 874 об'єднання співвласників у 954 житловому будинку. Це понад 45% від загального багатоквартирного житлового фонду міста.

Як зазначає начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, зі створених цьогоріч ОСББ більшість (44 будинки) - це старий житловий фонд. Ще вісім ОСББ створені у новобудовах міста.

"Сьогодні можна констатувати, що за показниками створення об'єднань співвласників ми поступово виходимо на довоєнні показники. Якщо минулого року багато містян поставили цей процес на паузу, то сьогодні, завдяки нашим Збройним силам України, до людей повертається впевненість в завтрашньому дні. Позитивно на динаміці створення ОСББ позначаються і профільні програми підтримки об'єднань міської ради", – зазначає Ігор Іванов.

Мешканці будинків, які хочуть створити ОСББ, отримають безкоштовну підтримку на всіх етапах цього процесу. Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці розташований за адресою вулиця Келецька, 65, номер телефону: 067-430-32-26.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :