Новини

З Вінниці на фронт Гумштаб передав безпілотник, обладнаний тепловізором

16 лютого 2024, 13:21

Обладнання відправилось до 14-ої бригади оперативного призначення НГУ «Червона калина».

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, бійці "Червоної калини" зараз перебувають на південному напрямку і потребують обладнання для якісної нічної аеророзвідки. 

Кошти на «Mavic 3T», який днями відправився до Захисників, зібрав Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, який заснували голова Вінницької міської ради Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий, а очолити погодився Володимир Гройсман.

«Такий дрон було нелегко знайти, адже це не класичний “мавік”, а Mavic 3T. Він уже обладнаний тепловізором. Але найголовніше, що ми всією командою Гуманітарного штабу змогли оперативно закрити потребу військових. І найважливіше, аби ця “пташка” приносила користь і берегла життя наших військових», – додає секретар міської ради Павло Яблонський.

На фронті нічний час особливо небезпечний для наших захисників – з настанням темряви ворог активізує свої дії, щоб скористатись моментом та завдати якомога більше шкоди.

«”Mavic 3T” відрізняється від класичних тим, що може працювати в нічний час. Тепер ми зможемо вести спостереження за ворогом, супроводжувати наші групи, які здійснюють наступальні дії, які просуваються вперед. Ми зможемо виявляти ворога і вчасно вживати заходів для його знищення», – додає заступник командира бригади «Червона калина».

Допомога військовим, як "Безпека та оборона", наразі є пріорітетом №1 для Вінницької громади. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :