Новини

З-за ґрат обдурювали військових: вінницькі поліцейські викрили шахраїв

26 травня 2023, 09:33

Зловмисники «спеціалізувались» на продажу уявних генераторів. Також, спілкуючись з військовими, просили в них гроші на лікування.

Як повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області, організатор злочинного угруповання - судимий за умисне вбивство 30-річний уродженець Чернігівської області. До злочинної діяльності залучив двох 28-річних спільників родом з Кіровоградської та Чернівецької областей.

Фігуранти, перебуваючи в ув’язнені однієї з установ виконання покарань Вінниччини, розміщували на платформі «ОLХ» оголошення про продаж нереальних товарів, зокрема генераторів. 

Потенційним покупцям вони висували вимогу про передоплату – переказ частини коштів на підконтрольні їм банківські рахунки, обіцяючи після отримання грошей надіслати замовлений товар службами доставки, інформують на сайті Вінницької обласної прокуратури. Зловмисники встигли присвоїти 38 тис. грн.

Також вони створювали фейкові акаунти та під час спілкування з військовими просили в них гроші на лікування.

"Слідчим управлінням встановлено причетність групи шахраїв до ряду епізодів злочинної діяльності. Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна", - повідомили в поліції.

Поділитися :