Новини

За два місяці в Козятинській центральній лікарні з'явиться киснева станція

22 липня 2021, 11:46

Наразі чекають на державну субвенцію.

Як ідеться на сайті Вінницької обласної Ради, вартість кисневої станції – 2 млн 195 тис. грн. За словами Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої, кошти на обладнання вже передбачили у міському бюджеті.

"Час зобов'язує нас відкрити киснево-магістральну станцію. Ми маємо працювати на випередження і  мати незалежний доступ до кисню. Адже ми – велика громада, залізничний вузол. Чекаємо на державну субвенцію, і думаємо, що максимум через 2 місяці матимемо власну кисневу станцію", – зазначила Тетяна Єрмолаєва.

Додамо, у Козятинській центральній районній лікарні 422 працівники, в т. ч. 73 лікарі,180 середніх медичних працівників. Консультативна поліклініка обслуговує 785 відвідувачів за зміну. Цілодобовий стаціонар розрахований на 250 ліжок. Наразі триває реконструкція діагностичного блоку, яка розпочалась у листопаді 2020, а завершиться у 2022-му році.

"Але ми розділили це будівництво на два етапи, аби якомога швидше надавати допомогу пацієнтам. У діагностичному блоці, у якому залишились лише косметичні роботи, розміститься томограф, рентген-апарат, апарат УЗД-діагностики, а також екстрена клінічна лабораторія. Усе обладнання закуплено за бюджетні кошти. А також наша лікарня спрямувала 2,5 млн грн власно зароблених грошей", – повідомив т.в.о директора районної лікарні і голова постійної комісії обласної Ради Ігор Грубеляс.

Окрім того, в медзакладі готуються до запуску телемедицини.

"Ми готові до співпраці з телемедициною, у нас є приміщення, де лікарі можуть отримувати додаткові консультації, а також надавати медичні консультації іншим лікарям", – наголосив тимчасово виконувач обов’язків директора закладу Ігор Грубеляс.

Фото: vinrada.gov.ua

Поділитися :