Новини

За хабарі допомагали ухилятися від армії: ДБР перевіряє одну із військово-лікарських комісій Вінниччини

30 серпня 2023, 13:13

Махінації щодо видачі фіктивних довідок про непридатність до служби виявили у місті Хмільнику.

Як повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань, працівники ВЛК налагодили злочинну схему одержання коштів від призовників ще з лютого 2023 року. За "непридатність" до служби лікарі брали від 3 тисяч доларів США після чого ставили неправдиві діагнози щодо наявних проблем зі здоров’ям військовозобов’язаних. 

Наразі перевіряють причетність до злочину керівництво ВЛК та представників інших медичних установ міста. Крім того, у ДБР є підстави вважати, що учасники схеми вимагали гроші навіть у тих осіб, які насправді є непридатними до служби.

30 серпня 2023 року працівники ДБР провели обшук у приміщенні одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону. 

"Виявлено та вилучено засоби зв’язку, службова документація, чорнові записи, а також грошові кошти невідомого походження у гривні та іноземній валюті на загальну суму в понад 70 тис. грн в окремих конвертах із прізвищами. У ході досудового розслідування буде надана правова оцінка діям відповідних посадовців. Попередня кваліфікація правопорушення: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.


Фото: Державне бюро розслідувань 

Поділитися :