Новини

За кошти міського бюджету у Вінниці придбають шість нових сміттєвозів

26 травня 2023, 16:21

Дві спецмашини придбають для КП “Комбінату комунальних підприємств” і ще чотири - для КП “ЕкоВін”.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, через повномасштабне російське вторгнення населення Вінниці та територіальної громади значно збільшилось за рахунок великої кількості внутрішньо переміщених осіб. Через це збільшилось і навантаження на комунальні підприємства й, зокрема, потреба у вивезенні сміття.

"З початку повномасштабного вторгнення населення у Вінниці та на приєднаних територіях побільшало за рахунок великої кількості внутрішньо переміщених осіб. Відтак збільшилася і потреба у вивезенні сміття. Тому ми збільшуємо статут наших комунальних підприємств “Комбінат комунальних підприємств” та “ЕкоВіну”, які забезпечують ці послуги", - коментує директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

У міськраді зауважують, що послуга з вивезення сміття у Вінниці вважається однією з найкращих в країні.  Комунальники, які задіяні цілодобово, злагоджено працюють і на приєднаних територіях. В громадах таких сіл, як Вінницькі Хутори, Щітки, Писарівка, Гавришівка, Малі Крушлинці та Великі Крушлинці працюють працівники з КП “Комбінат комунальних підприємств”.

“Наразі в підприємства на балансі дві автівки. Зі збільшенням сміттєвозів комунальники матимуть змогу надавати послугу вивезення сміття ще й у приватному секторі Вінниці. Це такі райони, як Корея, Тяжилів, Старе місто тощо. Це важливо для комфорту містян, тож радіємо, що керівництво міста та депутатський корпус розуміє цю потребу та йде на зустріч”, - додає Юрій Семенюк.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :