Новини

За минулий рік у вінницькому центрі реабілітації "Гармонія" ім. Р. Панасюк надали понад 38 тисяч послуг

16 лютого 2022, 10:53

На базі центру вінничанам з обмеженими можливостями та членам їх сімей надають соціальні, реабілітаційні послуги, а з першого січня 2022 року - ще й послугу раннього втручання.

Як ідеться на сайті міської ради, це програма надання допомоги дітям до трьох років, які мають порушення чи затримку розвитку. Фахівці різного профілю, а саме: логопед, психолог, лікар, фізичний реабілітолог та соціальний працівник, надають кваліфіковану консультацію та пропонують супровід сім'ї.

Окрім цього, у центрі проводять фізичну реабілітацію, яка передбачає фізичні вправи та оздоровчий масаж. Відвідувачі в тренажерному залі займаються лікувальною фізкультурою. Все це, для регуляції тонусу м’язів, відновлення рухливості суглобів, покращення кровообігу та формування правильної постави.

Також у центрі є оригінальний курс підготовки до школи для дітей з інвалідністю «Дошколярик». Фахівці центру проводять індивідуальні та групові корекційні заняття, логопедичні уроки, тренінги для розвитку творчих здібностей та покращення емоційного стану з сенсорної інтеграції, музикотерапії, арттерапії. Також надають психологічні консультації.

Щомісяця для відвідувачів центру влаштовують різні майстер-класи з хендмейду, кулінарні вечори, тематичні концерти та вечірки.

Фото: Фейсбук/Центр реабілітації "Гармонія"

Поділитися :