Новини

За минулу добу на Вінниччині підтверджено 406 нових випадків захворювання на COVID-19

23 листопада 2021, 09:49

Померло 20 пацієнтів і одужало – 687.

Найбільше хворих виявлено у: Вінниці – 143, Калинівці – 37, Барі – 36, Жмеринці – 23, Іллінцях – 21, Шаргороді – 15, Гайсині – 14, Могилів-Подільському – 13, 

Як розповів Місту над Бугом Костянтин Ліваковський, директор  "Вінницької  міської  клінічної  лікарні №1", де надають допомогу хворим на COVID-19, станом на 22 листопада завантаженість закладу становить майже 75%.

Загалом в нас розгорнуто 220 ліжок для лікування ковідних пацієнтів. На ранок було 164 хворих, і ми завантажені на майже 75%. Сьогодні наш приймальний день, буквально за 2 години прийому до нас доставили 7 пацієнтів швидкими медичними допомогами. І думаю, що після обіду ми завантажимо весь наявний ліжковий фонд новими пацієнтами. Киснем та основними медикаментами згідно з протоколом забезпечені, - каже лікар. 

Також за словами Костянтина Ліваковського, майже всі хворі, які наразі перебувають у лікарні -  не вакциновані:

Дуже рідко до нас потрапляють вакциновані. Ми зараз ведемо таку статистику. З загальної кількості захворілих на лікуванні перебуває 1-2 пацієнти, які проходили вакцинацію. І в переважній більшості це ті люди, які одну зробили дозу, не встигли зробити іншу чи тільки недавно завершили вакцинацію. Згідно зі статистикою 98% тих випадків, які ми лікуємо, це штам Дельта, - розповів пан Костянтин. 

Тож лікарі вкотре наголошують, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби. У Вінниці Центри вакцинації від COVID-19 працюють щодня. Для того, щоб імунізуватися, потрібно мати при собі паспорт громадянина України. А тим, хто не має підписаної декларації з сімейним лікарем, необхідно також мати ідентифікаційний код.   Центри працюють в різних частинах міста, аби людям було зручно до них добиратись. 

 

Поділитися :