Новини

За минулу добу вінницькі поліцейські виявили понад 50 торговельних центрів, які працюють з порушеннями карантинних правил

24 листопада 2021, 17:16

Загалом за добу рейдові групи поліції перевірили 191 торговельний заклад умісті.

Як повідомили на сайті нацполіції Вінницької області, щодня рейдові групи  перевіряють об’єкти інфраструктури області, торговельно-розважальні центри, заклади, які здійснюють торгівлю непродовольчими товарами з метою дотримання ними карантинних обмежень, встановлених для «червоної» зони епіднебезпеки.
Поліцейські перевіряють наявність у  працівників та відвідувачів закладів,  сертифікатів про вакцинацію  у паперовому вигляді, або у застосунку «Дія»,  або довідки про негативний ПЛР-тест, дійсний протягом 72 годин.  

Правоохоронці  проводять роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання карантинних вимог, у разі виявлення  порушень  -  складають адміністративні протоколи.

За словами заступника начальника  Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Івана Зайця, щодня мобільні групи здійснюють близько 700  перевірок. Минулої доби па правопорушників складено 40 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), серед яких 10 – на керівників торгових закладів, установ харчування, 29 – на підприємців та інших осіб, які здійснювали торговельну діяльність.

Ця стаття передбачає накладення штрафу на громадян від 17 000 до 34 000 гривень і на посадових осіб – 34 000 до 170 000 гривень. 
Водночас за добу поліцейські винесли 53 постанови  про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок). За такі правопорушення передбачений штраф – від 170 до 255 гривень.

 

Поділитися :