Новини

За місяць міграційна служба Вінниччини принесла місцевому бюджету 7,5 мільйона гривень

26 квітня 2022, 19:12

Ці кошти отримали за надані адміністративні послуги.

Як розповів «Місту над Бугом» начальник управління Борис Наливайко, з початку відновлення прийому громадян на оформлення паспортних документів, який стартував 22 березня, опрацьовано 15,5 тисяч заяв на оформлення закордонного паспорту та понад 6 тисяч на оформлення ID-картки.

«22 березня почали прийом документів на оформлення закордонних паспортів і ID-карток. Цього місяця перерахували на органи місцевого самоврядування понад 7,5 мільйонів гривень. З цієї суми, що перераховується, 70% йде на рахунки органи місцевого самоврядування, а 30% - на державну міграційну службу: це вартість бланка паспорту, канали зв’язку, обслуговування техніки, заробітна плата тощо. Був навіть один день, коли надходження склали 1,5 мільйони. Кожен на своєму місці має виконувати роботу добросовісно», - розповів пан Борис.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


Управління Міграційної служби у Вінницькій області складається з 28 територіальних підрозділів, які функціонують в кожному колишньому районі. Вони обслуговують 63 територіальних громади, які утворені на території області. Навантаження на одного співробітника чимале - один співробітник обслуговує понад 6 тисяч мешканців, розповів Борис Наливайко.

«Ми проводили аналіз і достеменно відомо, що 70% звернень від внутрішньо переміщених осіб, а 30% - вінничани. Люди, особливо в перші дні, приїжджали перелякані, роздратовані, втомлені, розгублені і ми прийняли рішення для того, щоб можна було здійснити попередній розгляд заяв, провести консультацію, один співробітник комунікував з громадянами: з’ясовував які причини, звідки він прибув, що потрібно, пояснював, де можна зробити фото», - пояснив начальник управління.

Наразі можна отримати адміністративні послуги з оформлення біометричних документів: ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання. Також можна вклеїти фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки, та продовжити строк дії закордонних паспортів та вносять відомості про дітей, зокрема, йдеться про вклеювання фотокартки до закордонного. Електронна черга наразі не працює. Прийом громадян у порядку живої черги.

Читайте також:
У Вінниці офіційно зареєструвались 30 тисяч переселенців

Поділитися :