Новини

За три місяці помічники ветеранів у Вінниці надали понад тисячу послуг

26 грудня 2023, 10:24

Наразі в Прозорих офісах міста працюють 12 помічників ветеранів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у жовтні 2023 року випустилась перша група помічників ветеранів. Вони вже надали понад тисячу послуг військовим, які повертаються до цивільного життя.

З 1 січня 2024 року помічники ветеранів увійдуть до штату Вінницького міського центру соціальних служб. Таке рішення підтримали депутати на засіданні сесії від 22 грудня.

З цього ж часу введуть нові посади: одного заступника директора-начальника відділу «Сервісний офіс у справах ветеранів» та 12 посад фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб – офіційна назва помічників ветеранів у класифікаторі професій.

"Помічник ветерана – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів, який впроваджується зокрема на Вінниччині. Унікальність його саме в нашій громаді у тому, що міська рада взяла на себе фінансування помічників ветеранів, поки саме міністерство продовжує формувати бюджет для оплати їхньої роботи. Це відповідає пріоритету Вінницької міської ради – турботи про усіх громадян, зокрема ветеранів, Захисників і Захисниць та членів їхніх родин", – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, наразі помічники ветеранів працюють у Прозорих офісах соціального спрямування:

  • просп. Космонавтів, 30 (другий поверх);
  • вул. Замостянська, 7 (другий поверх);
  • вул. Брацлавська, 85.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :