Новини

Задля заощадження у Вінниці частково вимкнули вуличне освітлення

17 жовтня 2022, 17:22

Завдяки тому, що у Вінниці частково не вмикають ліхтарі вдалось зекономити 42 000 кВт.

Як повідомляє міська рада, минулого тижня російські ракети пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури України та продовжують це робити сьогодні. Паралельно в багатьох громадах запровадили графік аварійного відключення електроенергії задля того, щоб збалансувати енергосистему. У Вінниці ж задля енергоощадності майже тиждень вимикають вуличне освітлення.

"Наразі в країні досить напружена ситуація в енергетиці і тому ми закликаємо всіх споживачів відповідально ставитися до використання ресурсів в години пік. Лише завдяки тому, що у Вінниці частково не вмикають ліхтарі вдалось зекономити 42 000 кВт . Ми просимо вінничан з розумінням поставитись до таких заходів, тому що зараз для нас важливо пережити найтяжчий опалювальний сезон за всі роки незалежності України та залишитися зі світлом", – зазначив директор департаменту міського господарства Віталій Місецький.

Енергетики закликають помірно споживати електроенергію. Зокрема, слід вмикати потужні прилади по черзі, а в період з 17:00 до 23:00 споживання електроенергії максимально мінімізувати. Представникам бізнесу також рекомендують обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів та торгових центрів.

Поділитися :