Новини

ЗАХИСТ ПРАВ ВПО: НОВІ ВИКЛИКИ — НОВІ РІШЕННЯ

15 березня 2023, 16:27

Програма «Єднання заради дії» презентує посібник, що містить 12 розділів корисної інформації для внутрішньопереміщених осіб.

Юристи програми «Єднання заради дії», проаналізували понад 80 нормативно-правових актів і на їх основі склали методичні рекомендації, що простою мовою трактують складні державні послуги для переселенців і процедури їхнього отримання

За словами регіонального юриста програми «Єднання заради дії» у Вінницькій області Олексія Балтака, збірка підготовлена у партнерстві з Міністерством реінтеграції України, Міністерством цифрової трансформації України.

«Посібник містить матеріали, які можуть використовувати в повсякденному житті як внутрішньопереміщені особи, так і представники громадських організацій та фахівці органів влади, що дотичні до надання соціальних, адміністративних, юридичних послуг тим, хто постраждав від військової агресії РФ проти України» - говорить регіональна координаторка програми «Єднання заради дії» у Вінницькій області Елеонора Руденко.

Збірка включає розширену інформацію про послуги та механізми надання допомоги в контексті сьогодення, а саме в умовах карантину та воєнного стану. Це і питання призначення соціальних виплат, надання публічних послуг, надання спеціальних статусів, права дітей, виплати пенсіонерам, питання забезпечення житлом тощо.

Поділитися :