Новини

Захист України до останнього подиху: впродовж тижня стало відомо про загибель дев'ятнадцяти військових з Вінниччини

31 березня 2023, 16:01

Упродовж останнього тижня стало відомо про загибель 19-ох військових: Вадима Солодкого, Валентина Діхтяра, Анатолія Жмурка, Григорія Волошина, Василя Лемця, Артема Курілова, Руслана Клименюка, Сергія Червоняка, Владислава Сапарова, Андрія Драпулі, Олександра Коломійця, Сергія Рахнянського, Віталія Рибалки, Сергія Калініна, Олександра Прокопчика, Василя Кучмаренка, Ярослава Коваля, Володимира Галайка, Руслана Клименюка.

Про загибель тульчинця Вадима Солодкого на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк. Солдат Вадим (1984 року народження) був оператором відділення РЕБ 3 загону СП.

23 березня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новоселівка Друга Донецької області в результаті артилерійського обстрілу противником Герой отримав поранення несумісне із життям.

"Вадим Ігорович мужньо захищав Батьківщину від окупанта, був опорою для побратимів, надією для кожного з нас", - написав пан Олександр.

В Іллінецькій міській ТГ сповістили про загибель Валентина Діхтяра. Валентин - уродженець с.Райки 1998 року народження. Захисник загинув у бою за Батьківщину біля населеного пункту Костромка Херсонської області 23 березня 2023 року.

"Розділяємо біль непоправної втрати з рідними. Висловлюємо щирі співчуття мамі Ніні Анатоліївні, братові та сестрі Героя, усій родині", - йдеться в дописі.

На сайті Шаргородської громади повідомили про загибель Анатолія Жмурка - оборонця 8.01.1976 року народження, з села Козлівка. 

Анатолій був сержантом, водієм-заправником автомобільного відділення підвозу пального та мастильних матеріалів взводу матеріального забезпечення механізованого батальйону. Серце воїна ЗСУ перестало битися 19 березня 2023 року.

Без чоловіка та батька залишились дружина і двоє дітей.

23 березня на Херсонщині у бою загинув 57-річний Григорій Волошин з села Стіна, повідомляють у Тульчинській РДА. Захисник був старшим водієм гранатометника 2 артилерійського взводу 1 артилерійської батареї артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи.

21 березня стало відомо про загибель жителя Ольгопільської ТГ Василя Лемця. Боєць 1971 року народження був сержантом, механіком взводу технічного забезпечення піхотного батальйону. 

"Помер захисник, залишившись вірним військовій Присязі та відданим сином України, перебуваючи в населеному пункті Довжанка, Куп’янського району, Харківської області", - йдеться в повідомленні Ольгопільської ТГ.

На ФБ-сторінці Ольгопільської ТГ повідомили про загибель солдата самохідної артилерійської батареї в/ч А47І2 - Артема Курілова (09.08.І990 р.н.). 

Артем Віталійович через повномасштабне вторгнення - російську агресію росії проти України, переїхав жити до с. Стратіївка з Лисичанська. Йому назавжди залишився 31 рік.

На війні загинув 25-річний військовий Руслан Клименюк з Уланова. Про загибель Руслана Клименюка повідомили на сторінці Уланівської територіальної громади:

«Безжальна та підступна війна забрала життя Захисника, жителя села Уланів — Руслана Клименюка, 25 лютого 1998 року народження». 

Голова Гайсинської районної державної адміністрації на своїй сторінці у Фейсбук повідомила про загибель Сергія Червоняка, 25.08.1979 року народження.

Сергій 28.02.2022 року був призваний Гайсинським РТЦК та СП до 120-ї бригади ТРО. 24.03.2023 року, під час виконання бойового завдання, захищаючи волю та незалежність України, героїчно віддав своє життя під м. Бахмут. У нього залишилося 5 дітей.

На ФБ-сторінці Барської міської ради сповістили про загибель Владислава Сапарова 1999 р.н., жителя м. Бар. Владислав був призваний на військову службу по мобілізації у березні 2022 року, служив старшим оператором протитанкового відділення:

"Загинув молодий, сповнений сил та мрій про майбутнє патріот, що не задумуючись обрав військову професію для захисту рідної землі. Турботливий син та брат, надійний та справедливий побратим. Україна втратила ще одного Героя, який щиро любив її та боровся за неї до останнього подиху".

У Жмеринській міській раді повідомили про загибель Андрія Драпулі. Старший солдат, номер обслуги 2 мотопіхотного відділення 3 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти військової частини А2962 Андрій Драпуля разом з побратими відстоював незалежність України та її територіальну цілісність. Загинув мужній воїн-оборонець 18 лютого у Вугледарі на Донеччині. Серце сьомаччанина Андрія Драпулі зупинилось у 41…

У боях за Україну загинув 25-річний Олександр Коломієць з Вінниччини. Про це повідомив очільник Лука-Мелешківської громади, Богдан Августович. Зазначається, що 27 березня 2023 року під час виконання бойового завдання був поранений уродженець села Сокиринці Коломієць Олександр Валентинович. Від важких поранень, несумісних із життям, 27 березня Олександр помер.

23 березня, виконуючи військовий обов’язок, загинув Сергій Рахнянський – мешканець Літинської громади. Захиснику було 47 років.

23 березня на Луганщині (поблизу с. Невське, Сватівського району) загинув Віталій Рибалко 1974 р.н. – мешканець Немирівської громади.

25 березня загинув Сергій Калінін – мешканець села Флорине Бершадської громади. 29 березня, Героя везли в останню путь.

"Мужній, вірний захисник та патріот своєї Батьківщини. Таким він назавжди залишиться у нашій пам’яті, а його ім’я навіки буде взірцем хоробрості, патріотизму та незламності", - написав Бершадський міський голова.

На Луганщині 25 березня під час артилерійського обстрілу загинув Олександр Прокопчик – мешканець с.Черемошне Тиврівської громади. До призову у Збройні сили України 39-річний боєць проживав у с. Красне Новоміського старостинського округу.

"Олександр – це Герой, який стільки усього ще не встиг у своєму житті, та став прикладом мужності й відваги. Воїн, разом з відходом якого завмерла часточка душі всіх його близьких", - написала на своїй ФБ-сторінці Оксана Левчук.

На Сумщині 27 березня під час виконання бойового завдання загинув Василь Кучмаренко. Василь – мешканець с.Красносілка Крижопільської громади. Він був навідником 1 механізованого відділення 2 механізованого взводу 3 механізованої роти 3 механізованого батальйону. Василю було 45 років.

Боронячи Україну, загинув Ярослав Коваль – мешканець Сутисківської громади:

"Сутисківська територіальна громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Світла пам'ять про Ярослава вічно житиме у наших серцях".

У боях на Донеччині загинув уродженець Панасівки – Володимир Галайко. 8 квітня Герою мало б виповнитися 47 років, повідомляють у Калинівській міській раді. З першого дня війни Володимир Галайко взяв у руки зброю та став на захист рідної землі. Він щиро любив Україну і залишився вірним їй до останнього подиху.

У загиблого залишилися мама, сестра, брат, донька та маленька онучка.

Війна забрала життя і жителя села Уланів – Руслана Клименюка, 25 лютого 1998 року народження. Про це повідомили в Уланівській ТГ.

Світла пам'ять Героям...

Поділитися :