Новини

Захист України до останнього подиху: впродовж тижня стало відомо про загибель шістнадцятьох військових з Вінниччини

19 травня 2023, 15:19

Впродовж останнього тижня, захищаючи Україну і нас, свої життя віддали 16 захисників з Вінниччини: Олександр Любчак, Микола Костюк, Віктор Світайло, Олександр Ємелькін, Роман Семенчук, Сергій Чайка, Іван Чабан, Ярослав Терземан, Сергій Трохименко, Володимир Висоцький, Олександр Марківський, Дмитро Морендель, Роман Подлєсний, Олександр Бурчак, Віктор Фіщук, Олександр Батенко.

Під час бою, поблизу Спірного у Донецькій області загинув вінничанин Олександр Любчак. Як повідомила Вінницька міська рада, народився Олександр 05.06.1980р, але йому назавжди залишилося 42 роки. Він отримав несумісні з життям поранення в результаті ворожого обстрілу з танка.

18 травня у селі Грабовець відбулося прощання з Миколою Костюком. Як повідомила Брацлавська територіальна громада, Микола народився 20.09.1970 року в селі Грабовець. Солдат був водієм-механіком 2 зенітного ракетного взводу зенітної ракетної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.  

14 травня 2023 року під час ворожого мінометного обстрілу в населеному пункті Бахмут Донецької області Микола Костюк загинув.

Під час виконання бойового завдання загинув Віктор Світайло. Як пише Липовецька міська рада, народився Віктор 04.04.1971 року у с. Нападівка Липовецького району. З часом був призваний на строкову військову службу, яку проходив у Морфлоті. 16 травня у с. Новоекономічне Покровського району Донецької області матрос загинув.

18 травня Іллінецька територіальна громада провела в останню дорогу захисника країни Олександра Ємелькіна. Народився воїн 11.09.1994 року в селі Дібровинці тогочасного Оратівського району. Був учасником АТО/ООС. Без вагань взяв до рук зброю і став на захист своєї рідної землі в  лютому 2023 року. Загинув на Херсонському напрямку. Поховали   Олександра за усіма військовими канонами на кладовищі в рідному селі.

На війні 16.08.2022  біля Опитного на Донеччині загинув Роман «Мирний» Семенчук зі Стрижавки. Тривалий час тіло загиблого було на непідконтрольній (окупованій) території. 25 вересня громадянській дружині Олені повідомили про обмін тіл. Рідні зробили ДНК-експертизу. 18 травня Героя поховали у рідному селищі. Сиротами залишись двоє синів.

18 травня 2023 року у місті Погребище провели в останню путь Захисника Чайку Сергія, який віддав своє життя за свободу і незалежність України. Народився 6 червня 1984 року. Він героїчно загинув 11 травня 2023 року поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області».

18 травня  у Погребищенській територіальній громаді попрощалися та провели в останню путь нашого Захисника Чабана Івана, життя якого обірвалося 11 травня 2023 року поблизу населеного пункту Спірне Донецької області.

У його рідних Ліщинцях прощалися мама, сестри, брати, родичі, однокласники, вчителі, друзі, односельці, побратими з військової частини 3028 «Червона Калина».

17 травня Жмеринська міська територіальна громада «живим коридором» зустріла загиблого земляка Ярослава Терземана. Герой загинув 16 квітня 2023 року у Бахмуті.

На Донеччині внаслідок артилерійського та мінометного обстрілу 7 травня загинув Сергій Трохименко – житель села Ободівка Тростянецької громади. Мешканці громади 13 травня утворили «живий коридор» для зустрічі Героя.

11 травня на Донеччині загинув Володимир Висоцький – мешканець Жмеринської громади. Захиснику було 35 років. Він служив радіотелефоністом розвідувального відділення – бойової розвідувальної машини однієї з військових частин. У громаді 18 травня оголосили День жалоби.

На Донеччині (поблизу населеного пункту Озарянівка) 12 травня загинув Олександр Марківський – мешканець Хмільницької громади. Про час зустрічі Героя “на щиті” та дату його поховання повідомлять окремо.

У боях за Україну 13 травня загинув Дмитро Морендель 1999 р.н. – уродженець с. Біличин Барської громади.

Захищаючи Україну, 13 травня загинув Роман Подлєсний – мешканець Крижопільської громади. Йому було 43 роки. 17 травня бійця проводжали в останню путь.

Після отриманого важкого поранення 14 травня не стало Олександра Бурчака – мешканця Шаргородської громади. Захиснику було 38 років. З перших днів війни Олександр став на захист України, брав участь у бойових діях в найгарячіших точках фронту. Старший сержант виконував завдання гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти. 

Захищаючи Незалежність, загинув Віктор Фіщук 23.09.1974 року народження - житель с.Довгополівка. Йому було 48. Про час та місце прощання із Героєм повідомлять додатково.

У боях за Україну загинув Олександр Батенко – мешканець Калинівської громади. Народився Олександр 7 березня 1974 року у Вінниці. Чоловік працював у вінницькій філії «Укртелеком» ВАТ «ТЕЛЕКОМСЕРВІС». З початку повномасштабної війни взяв у руки зброю, щоб захистити цілісність та незалежність України.

Вічна пам'ять і слава Героям... Співчуття - близьким.

Поділитися :