Новини

Запорука ПЕРЕМОГИ – економіка, яка ПРАЦЮЄ: економічний потенціал Вінниччини

15 березня 2023, 16:15

Про те на наскільки економіка наших територіальних громад адаптована до умов війни та на часі питання повоєнного відновлення інфраструктури - читайте у статті. 

Яким на сьогодні є економічний потенціал Вінницької області в умовах воєнного стану: наскільки економіка наших територіальних громад адаптована під умови війни? Чи на часі сьогодні питання повоєнного відновлення інфраструктури, будівництва індустріальних парків, інвестицій; яке місце в цьому аспекті посідають релоковані підприємства? На ці питання відповів в етері проєкту «Рефлекторія» заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко.

«Вінницькі підприємці, бізнес, великі виробництва буквально за тижні після початку війни відновили свою роботу розуміючи, що економіка, яка працює є запорукою тилової підтримки фронту. В територіальних громадах області створено усі належні умови для комфортної та якісної релокацї підприємств з територій, де ведуться / велися бойові дії. Таких в області на сьогодні майже 300. Завдяки цьому створено понад півтори тисячі робочих місць. Все це говорить про те, що Вінниччина має усі шанси після нашої перемоги стати логістичним, індустріальним, промисловим центром України» - сказав Дмитро Чаленко.

Усі податки від виробництва сьогодні спрямовані на українську армію, її оснащення, підтримку, ресурсне забезпечення. Разом із тим, також мають розвиватись й територіальні громади області. Це і є головні виклики та перспективи 2023-го року: синхронно, разом з активною допомогою нашій армії ми маємо динамічно розвивати економіку, завдяки чому і формуватимуться податки, бюджети, які і фінансуватимуть нашу оборону.

«Навіть попри війну, економіка Вінницької області вийшла на мінімальний рівень зростання. Це говорить про якісний інвестиційно – індустріальний клімат в нашому регіоні, в тому числі – і для релокованих підприємств» - сказав в інтерв’ю проєкту «Рефлекторія» заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко.

Наприкінці лютого у Вінниці відбулась велика представницька міжвідомча нарада за участі представників Міністерства економіки та відповідного Комітету Верховної Ради України, народних депутатів, урядовців, представників місцевої влади та бізнесу. Учасники обговорювали проблематику повоєнного відновлення економіки, будівництва, інвестицій, залучення нових кластерів та індустріальних парків: таких у Вінниці нині діє чотири, плюс – ще один науково-індустріально-інтелектуальний кластер, що розбудовується на базі колишнього заводу «Кристал». Також Дмитро Чаленко розповів про діяльність Вінницького міжрегіонального гуманітарного штабу, який активно продовжує свою діяльність на підтримку Збройних сил України та внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися :